Dan Girtofan, obiectiv indeplinit la Raliul Perla Harghitei 2019

Dan Girtofan si Tudor Marza au trecut cu bine de inca un raliu din 2019. Cei doi brasoveni au bifat cel de-al saselea podium consecutiv in actualul sezon, in weekend, la Raliul Perla Harghitei, etapa a 4-a a CNRD, unde au ocupat locul 3, la capatul unei evolutii interesante.

Giri si Tudor au obtinut ce si-au propus inaintea cursei harghitene, un loc cat mai sus si puncte importante pentru campionat. „A fost o etapa dificila, in care vremea a fost un factor important. A contat foarte mult modul in care am stiut sa gestionam anvelopele si ma bucur ca am facut alegeri inspirate. Ca si ritm, vineri ok, dar pe prima trecere pe probele de sambata nu a fost ceea ce ne-am fi dorit. Am ales un ritm mai precaut pe prima bucla de sambata, si asta datorita faptului ca asfaltul era un pic umed, lucru care ne-a determinat sa folosim niste gume medii. Apoi, venea proba unde am avut incidentul de anul trecut si nu eram inca foarte ok cu acel traseu. Pe a doua trecere am schimbat anvelopele si asta s-a vazut. A fost mai bine, am reusit sa revenim pe locul 3, ba chiar cu o sansa buna la locul 2. Doar ca proba Lueta este una pe care nu ma simt foarte confortabil si de aceea nu am avut un rezultat foarte bun. In final am decis sa incercam sa ramanem pe podium si sa luam cat mai multe puncte. Si ma bucur ca am reusit asta. Acum ne vom concentra pe runda urmatoare, cea de la Sibiu, unde speram sa facem o figura la fel de frumoasa”, a declarat Dan Girtofan.

Dublul campion national este bucuros si pentru fiul sau Andrei, care a castigat lupta la grupa RC2N (fosta clasa 3): „Sunt din nou foarte fericit pentru Andrei, care a avut un parcurs foarte bun la Harghita si care a aratat ca este un principal candidat la titlul de la grupa RC2N. A facut o cursa foarte frumoasa si a avut un ritm foarte bun. Mult peste asteptarile mele, ca sa zic asa. Sper sa mearga pe acest trend si la etapele urmatoare”.

Dan Girtofan si Tudor Marza conteaza in sezonul 2019 pe sprijinul urmatorilor parteneri: Skoda Romania, Porsche Finance Group Romania, Castrol prin Castrol Romania, Delcar – dealer Skoda Brasov, Mipa si Presto, MHS Truck & Service Brasov, Eximod Pneumatic Expert.

Noutati
Vezi mai multe