Bogdan Marisca, lider dupa ziua intai a Raliului Perla Harghitei 2021

Daca Dan Girtofan l-a devansat pe Bogdan Marisca, dimineata, in Shakedownul de la Forteni, cei doi au inversat rolurile pe cele trei probe din prima zi a competitiei propriu-zise la Raliul Perla Harghitei 2021. Intrecerea conteaza ca etapa in Campionatul National de Raliuri Betano, Campionatul National de Raliuri pe Asfalt Betano, Campionatul National Rally 2 Betano si Campionatul National de Raliuri pentru Vehicule Istorice Betano, toate derulate sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Au fost 34,30 de kilometri de proba speciala care, prin alternanta de suprafata, uscat-ud, ca urmare a ploii care a cazut, cu grade diverse de intensitate, incepand cu PS2, au pus probleme suplimentare pilotilor. Nu au lipsit, din pacate pentru unii sportivi, nici problemele de ordin tehnic, astfel ca lupta a avut o dinamica extrem de interesanta atat pentru competitorii care, prin numarul echipajelor prezente la start, au stabilit un record all-time al competitiei. Ca si pentru fanii care au urmarit, inclusiv prin intermediul transmisiei live pe canalele FRAS si LookSport, ultima proba a zilei, Bucin II.

Bogdan Marisca, cel ce este la aceasta runda liderul echipei Napoca Rally Academy, si-l are in dreapta pe Sergiu Itu (copilotul obisnuit al campionului absolut in exercitiu, Simone Tempestini, absent la aceasta etapa), a luat un start excelent. Si si-a adjudecat, cu un avans de numai 3 zecimi, prima proba a zilei, Liban. Secondantul sau a fost Dan Girtofan. Brasoveanul, care a avut de depasit zilele de spitalizare din pricina Covid-19, demonstra astfel, ca si la Shakedown, unde obtinuse cel mai bun timp, ca este decis sa adopte un ritm menit sa-i confere sanse la victorie. La o secunda in spatele lor, David Botka, il al carui palmares figureaza titlul ERC 2, dar si un succes in Raliul Harghitei, iar apoi, Bogdan Nastase, cel care, secondat de Mihai Capet, fusese creditat cu al treilea timp la Shakedown.

Pe PS 2, pe care s-au consemnat primele probleme legate de lipsa de aderenta, iar pneurile au inceput sa joace un rol important, cel mai rapid a fost Cristian Dolofan, sosit la acest raliu cu ultima versiune Citroen C3 Rally 2, urmat de Marisca, la 2,7 secunde si Adrian Teslovan (Mitsubishi Lancer Evo X).

Bogdan a profitat de faptul ca Giri a obtinut doar al cincilea timp, iar Botka era cu o pozitie sub brasovean, astfel ca a dus la 6,0, respectiv 8,3 secunde avansul fata de cei doi. Iar apoi, cu un nou succes pe ultima proba speciala, in care adversarii sai l-au urmat in ordinea din clasamentul general, si-a asigurat prima pozitie dupa prima zi de concurs. Marisca va incepe ziua decisiva cu un avans de 14,3 secunde fata de Girtofan si de 17,2 secunde raportat la Botka.

Echipajul Adrian Teslovan / Vajk Imre Cseh este lider la RC2N, Remus Cotut / Francesca Maior (Citroen DS3 R3 Max) conduc la RC 4 si in ierarhia 2 WD, Cristian Sugar / Aurelian Hanea (Suzuki Swift Sport) la RC5, Juniori si Swift Cup, Roland Csato / Sandor Csikos (Dacia Sandero) in Cupa Dacia, Istvan Soos Hortea / Janos Soos (Mitsubishi Lancer Evo IX) la National 11, iar Tibor Tajmel / Istvan Kovacs (BMW e36) la National 12.

Rezultatele complete sunt disponibile la https://live.fras.ro/results

Programul zilei secunde propune parcurgerea de trei ori a buclei de trei probe speciale: „Lueta”, „Craciunel” si „Martinis”. Ultima trecere pe Martinis va reprezenta Power Stage-ul intrecerii, proba purtand numele Arpad Dietrich, ca un tribut adus initiatorului acestei competitii. De precizat ca PS 6, 9 si 12 urmeaza sa fie transmise live pe canalele FRAS si LookSport.

Program Raliul Perla Harghitei 2021- Sambata, 8 mai 2021:

09:43 – PS4 „Lueta 1” – 12,75 km

10:31 – PS5 „Craciunel 1” – 6,70 km

10:54 – PS6 „Martinis 1” – 6,65 km

11:49 – Service Odorheiu Secuiesc

13:12 – PS7 „Lueta 2” – 12,75 km

14:00 – PS8 „Craciunel 2” – 6,70 km

14:23 – PS9 „Martinis 2” – 6,65 km

15:18 – Service Odorheiu Secuiesc

16:41 – PS10 „Lueta 3” – 12,75 km

17:29 – PS11 „Craciunel 3” – 6,70 km

17:52 – PS12 „Martinis 3” – 6,65 km – PowerStage

Raliul Perla Harghitei este organizat cu sprijinul Consiliului Judetean Harghita, Primaria Odorheiu Secuiesc, Primaria Lueta,Primaria Ocland,Primaria Martinis.

Sponsor Principal:  Perla Harghitei, Parteneri : Amigo&Intercost , Septimia Hotels&Spa Resort, Magdolna Impex srl, Eurato SA, Color Metal, Tendixx.com, Mastertent, DJST Harghita, Visitharghita.com,Toyota prin Eurocar Trading,Viking srl, Brother, Kero Bike, Service Center, Ademo Renovatie. Li se adauga partenerii traditionali media precum Szekelyhon,Erdelyi Sport, Hargitanepe,Presztizs Sport din Ungaria, Autorally, Rallymax, Rallyphoto.ro.

Nu in ultimul rand, competitia se deruleaza cu sprijinul Politiei Judetului Harghita si al Municipiului Odorheiu Secuiesc, al Politiei Locale Odorheiu Secuiesc, al  I.S.U. Harghita, Serviciul de Ambulanta Harghita si Jandarmeria Harghita.

Pentru mai multe informatii legate de aceasta competitie, accesati www.raliulharghitei.ro

Credit foto: RallyPhoto Hunters

Recomandari pentru tine!