WRC: Ogier noul lider de la Monte Carlo dupa ziua secunda

Sebastian Ogier trece in fruntea clasamentului general la Monte Carlo. Neuville ocupa locul secund, iar Mikkelsen urca pe ultima treapta a podiumului provizoriu dupa a doua zi.

Ziua a doua avea un program un numar de 6 probe speciale in lungime totala de aprox 125 km, insa chiar prima proba a zilei a fost anulata.

Prima proba speciala a zilei, PS 4 Roussieux – Laborel 1, care a avut o lungime de 24.05 km si a fost adjudecata de Sébastien Loeb la bordul unui Hyundai i20 WRC, urmat la jumatate de secunda de Neuville ( Hyundai i20 WRC ) si de campionul mondial al sezonului precedent Sébastien Ogier, care alearga in acest sezon pentru Citroen Racing la bordul unui model C3 WRC. 

Dupa aceasta proba speciala, Tanak pierde pozitia de lider la general, fiind preluata de Neuville.

Ogier reuseste sa isi adjudece a doua proba speciala a zilei ( PS5 Curbans – Piégut 1 ) si urca pana pe pozitia secunda la general, iar Tanak coboara pe a treia pozitie la general. Pe aceasta proba speciala, Neuville reuseste sa obtina al doilea timp al probei, urmat de Latvala.

Credit Foto: Honza Froněk – ewrc-results.com

A doua bucla a zilei incepe cu Ps 6 Valdrôme – Sigottier 2, proba ce este adjudecata de Ogier, urmat de Neuville si de Latvala care face o proba foarte buna si urca pana pe cinci la general.

Ps 7 Roussieux – Laborel 2 este adjudecata de pilotul Hyundai, Sébastien Loeb, care urca pe podiumul general dupa aceasta proba. Evans termina proba cu al doilea timp la bordul Ford-ului Fiesta WRC de la M-Sport, urmat de Ogier care urca pe prima pozitie la general.

Ultima proba speciala a zilei secunde ( SS8 Curbans – Piégut 2 ) este adjudecata de Neuville, urmat de Tanak si Latvala.

Ziua a treia de la Monte Carlo, are rezervate patru probe speciale pentru concurenti in lungime totala de  80.43 km.

Clasament General provizoriu dupa ziua II – Rallye Monte Carlo 2019

Sursa: www.ewrc-results.com

Recomandari pentru tine!