Oliver Solberg participa la Monte Carlo cu VW Polo R5

Oliver Solberg, fiul lui Petter Solberg, va lua startul luna viitoare la Monte Carlo la bordul unui model VW Polo R5, etapa ce deschide campionatul mondial de raliuri ( WRC ) si este progranat intre 23-26 ianuarie 2020.

Este foarte interesant sa mergi la Monte-Carlo, planul pentru acesta etapa este pentru a acumula experienta. Stiu din povestile tatalui meu, ca acesta este unua dintre cele mai grele raliuri din lume – cand vremea este impotriva ta poate fi cu siguranta cel mai dificil. Vreau sa invat, nu am facut condus masina pe asfalt asa mult, asa ca este o sansa pentru mine sa inteleg cum se comporta pe o astfel de suprafata. ” a spus Oliver.

Solberg fa face doua zile de test in Alpii francezi la inceputul lunii viitoare, pentru a se pregati pentru prima etapa din World Rally Championship, Solberg spune ca planurile sale momentan neclare, in ciuda speculatiilor care spun ca acesta va concura pe un model Skoda Fabia R5 Evo. 

Nu stiu inca ce se intampla exact, exista discutii cu unele echipe de uzina, Skoda este una dintre ele. Totusi, mult mai multe o sa stiu dupa etapa de debut a sezonului 2020.” a fost raspunsul lui Oliver Solberg.

Pe lista acestuia se afla si Raliul Suediei, o etapa aproape de casa si la care viseaza sa ia startul in sezonul 2020.

 

Am crescut vazandu-l pe tata concurand la aceasta etapa care este aproape de casa mea, sigur ca vreau sa o fac! Anul trecut a fost greu, amintiti-va ca am castigat Raliul Sarma din Letonia si o multime de piloti mergeau de acolo direct in Suedia. Eram disperat sa fac asta. Suedia ar fi o mare prioritate pentru mine – drumurile merg atat de aproape de casa mea si de echipa noastra din Torbsy” a mai adaugat acesta.

„Vreau sa conduc masina R5 in WRC 2 sau WRC 3 in sezonul viitor si acesta este visul pentru mine. Vreau sa fac cat mai multe runde din campionat, poate ca unele dintre etapele de lunga durata ar putea fi dificile, trebuie sa vedem.” a incheiat Oliver Solberg.

 

Credit Foto: wrc.com

Recomandari pentru tine!