Raliul Moldovei Bacau 2022 aduna 52 de echipaje la start

Raliul Moldovei Bacau 2022 aduna 52 de echipaje la startul etapei cu numarul sase din Campionatul National de Raliuri Betano si se desfasoara in perioada 5-7 August 2022.

Un total de 52 de echipaje se regasesc pe lista de inscrieri de la etapa a sasea a Campionatului National de Raliuri Betani, echipaje inclusiv din Bulgaria, Italia si Turcia.

Dupa o pauza de patru ani, Simone Tempestini revine pe macadamul din jurul Bacaului la bordul unui model Skoda Fabia Rally2.

Alaturi de Tempestini, in lupta pentru varful clasamentului se regaseste Sebi Barbu, dar si Andrei Girtofan, toti luand startul pe Fabia Rally2.

Cu o victorie in Raliul Moldovei Bacau 2022, Simone Tempestini si Sergiu Itu devin favoriti la un nou titlu, cel de-al optilea titlu de campioni nationali absoluti. 

De asemenea, Bogdan Cuzma (Skoda Fabia Rally2), Mihai Manole (Skoda Fabia Rally2), Norbert Maior (Peugeot 208 R2) si Adrian Teslovan (Ford Fiesta R5) se afla pe lista de start.

Raliul Moldovei Bacau 2022
Foto : Flavius Croitoriu / Rally Art.ro

Etapa va beneficia si de o prezenta internationala importanta, in frunte cu cvadruplul campion national absolut al Bulgariei, Miroslav Angelov (Skoda Fabia Rally2). Campion al tarii vecine in 2018, 2019, 2020 si 2021, Angelov a concurat si runda trecuta, la Sibiu, acolo unde a incheiat al cincilea la general. Tot pe un model Skoda Fabia Rally2 va lua startul la Bacau si turcul Ugur Soylu, dublu campion al clasei N in tara sa natala.

Campionatul intern il va avea din nou pe lista si pe Bugra Can Kilic, dublu campion al Turciei la clasa N, cu modelul Renault Clio Rally4. Pilotul turc a fost pe 4 la 2 Roti Motrice la Sibiu, iar tot la aceeasi divizie va fi prezent si conationalul sau Kaan Sarpkaya, aflat la debutul sau in Romania. Tot la prima sa participare in Romania, dar la RC2N, va fi Emre Erciyas, cu un model Mitsubishi Evo 9.

Pilotul italian Stefano Marrini, cu peste 20 de ani de experienta, inclusiv cu 38 de prezente in World Rally Championship (WRC), s-a inscris la Side by Side cu un model Yamaha Warn 2000. Adrian Baciu si Antal Biro vor fi rivalii de la aceasta d

Mai multe detalii despre programul complet al etapei gasiti pe pagina noastra dedicata acestui eveniment – Raliul Moldovei Bacau 2022.

Invingator la editia din 2019, dar si cu doua locuri 2 in 2017 si 2018, Vali Porcisteanu se intoarce la Raliul Moldovei cu un model Mitsubishi Lancer Evo 9 si va avea o concurenta serioasa la RC2N, cu nu mai putin de 8 echipaje inscrise. Printre piloti se numara si Raul Badiu, care s-a impus etapa trecuta, la Sibiu, la aceasta clasa, dupa o revenire entuziasmanta.

Lungimea totala a probelor Raliului Moldovei Bacau 2022 va fi de 119 kilometri dupa republicarea documentelor oficiale. In total, raliul va avea un numar de 13 probe speciale impartite in doua zile. Raliul Moldovei Bacau 2022 are coeficient 1 in calendarul Campionatului National de Raliuri Betano.

 

Clasamente si timpi live se pot vedea pe live.fras.ro

sursa partiala: fras.ro

Recomandari pentru tine!