Sebastian Scirlet face trecerea la modelul Peugeot 208 Rally4

Sebastian Scarlet, un nume tot mai proeminent in peisajul automobilismului sportiv romanesc, se pregateste sa abordeze noul sezon competitional la mansa unui Peugeot 208 Rally4, fiind insotit de navigatorii Sebastian Itu si Mihai Supuran, experti in arta copilotajului.

Ascensiunea lui Scarlet in lumea raliurilor a fost una fulminanta, marcandu-se printr-o serie de performante de exceptie. Debutul sau, la varsta de 16 ani, in 2021, a fost onorat cu un model Dacia Sandero, iar tanarul pilot a demonstrat rapid ca are calitatile necesare pentru a se distinge in randul competitorilor, cucerind o victorie absoluta in CN Rally2 si titlul de campion in clasa A1. Anul urmator, perseverenta si dedicarea sa au fost rasplatite cu o lupta apriga pentru suprematia in Cupa Dacia, chiar daca a intampinat si momente dificile, inclusiv un abandon tehnic si un accident. Insa, adevarata sa stralucire a venit in 2023, cand a pilotat un Renault Clio Rally5 si a obtinut succese remarcabile, culminand cu victoria in 6 din cele 7 etape ale Clio Rally5 Challenge Romania si doua titluri de campion la Raliul Moldovei.

Renault Clio Rally5 a fost o platforma ideala pentru dezvoltarea mea ca pilot, insa ambitia mea este sa ma evoluez constant. In acest sens, Peugeot 208 Rally4 reprezinta urmatorul pas in cariera mea, oferindu-mi tehnologia si performanta necesare pentru a ma perfectiona in continuare”, a declarat Sebastian Scarlet. El a subliniat importanta concentrarii pe imbunatatirea propriei performante, indiferent de pozitia in clasamente.

Navigatorii Itu si Supuran vor aduce un aport valoros in echipa Delta Racing Team Romania, combinand experienta vasta a lui Itu cu perspectiva proaspata a lui Supuran. Scopul principal al lui Scarlet in acest sezon este de a acumula cat mai multa experienta in regim de concurs, punctele obtinute fiind vazute drept un bonus la progresul sau ca pilot.

Delta Racing Team Romania se pregateste pentru un program complet in Campionatul National de Raliuri al Romaniei, debutand oficial cu Peugeot 208 Rally4 la Raliul Harghitei. In plus, in cazul in care situatia financiara va permite, Sebastian Scarlet are in vedere si extinderea orizonturilor spre ERC, cu posibile participari la prestigioasele competitii Rally di Roma Capitale (Italia) si Barum Czech Rally Zlin (Cehia), ambele etape fiind recunoscute in Campionatul European de Raliuri.

Prin talentul si determinarea sa, Sebastian Scarlet se profileaza ca un ambasador al automobilismului sportiv romanesc, cu aspiratii ridicate si un viitor promitator in competitivul univers al raliurilor.

Recomandari pentru tine!