Sase echipaje se lupta in Swift Cup la Raliul Harghitei

Aflata la a zecea editie, cupa monomarca Swift Cup a debutat in noul sezon odata cu Raliul Maramuresului, acolo unde cinci echipaje s-au duelat pentru podium intr-o competitie complexa, marcata de conditii meteo dificile. Dupa un duel in doi cu echipajul David Tarta si Gergo Szabo, Paul Popa si Tudor Marza s-au impus in prima etapa a sezonului, cei doi pornind excelent noua colaborare pilot – copilot. 

Caravana raliurilor se muta in acest weekend in jurul orasului Odorheiu Secuiesc, unde este programat Raliul Harghitei. Cu 12 probe speciale pe durata a doua zile de concurs si aproape 120 de kilometri cronometrati, competitia este una cunoscuta pentru drumurile rapide si spectaculoase. Cele mai interesante momente pentru fani sunt reprezentate de startul festiv, programat joi seara, incepand cu ora 20:00, si de superspeciala din Odorheiu Secuiesc, care va avea loc vineri, dupa ora 18:30. 

Pe langa prezenta celor cinci echipaje care au participat in Raliul Harghitei, Swift Cup va avea parte de un nou competitor in cursa din acest weekend. Alexandru Benga debuteaza in Campionatul National de Raliuri la competitia harghiteana, urmand a-l avea in dreapta pe experimentatul Andrei Mitrasca. 

Astfel, sase echipaje se aliniaza la startul cupei monomarca in Raliul Harghitei: 

  • Paul Popa & Tudor Marza
  • David Tarta & Gergo Szabo
  • Andrei Gheorghiu & Andrei Brezoszki – pilotul iesean va concura alaturi de un nou copilot, Andrei, dupa ce la prima etapa l-a avut in dreapta pe tatal sau, Bogdan
  • Artur Luca & Sabrina Camarda
  • Paul Retegan & Adrian Maries
  • Alexandru Benga & Andrei Mitrasca

Dintre cele sase prezente, trei piloti vor puncta si in clasamentul dedicat debutantilor, creat, in premiera, in acest sezon al cupei monomarca: Andrei Gheorghiu, Paul Retegan si Alexandru Benga.

Duelurile se anunta, din nou, de urmarit, cu multiple nume implicate in lupta pentru victorie. Eechipajele Paul Popa & Tudor Marza si David Tarta & Gergo Szabo s-au duelat pentru podium sau victorie in etapa harghiteana in trecut, in timp ce Artur Luca si Sabrina Camarda revin cu dorinta unui rezultat bun dupa abandonul de la Maramures. Castigator in categoria debutantilor la prima etapa din 2022, Andrei Gheorghiu va dori sa confirme rezultatul excelent, avandu-l alaturi pe Andrei Brezoszki, copilotul cu care a mai concurat in trecut. Paul Retegan si Adrian Maries au plecat din Maramures cu puncte importante, in timp ce noul echipaj al cupei monomarca, Alexandru Benga si Andrei Mitrasca, spera la un debut excelent al pilotului in raliuri. 

Partenerii cupei monomarca vor rasplati cele mai rapide echipaje cu premii si la Raliul Harghitei: invingatorul va primi un set de placute de frana Ferodo Racing prin partenerul MotorSport Europe, in timp ce Hankook Competition va premia un norocos echipaj cu o anvelopa. In plus, partenerii Easy Industry si Coop Network vor oferi un premiu de 500 de euro castigatorului in categoria debutantilor. 

In 2022, Swift Cup este sustinuta de partenerii EASY INDUSTRY si COOP NETWORK.

Partenerii tehnici ai cupei sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum Suspension si Ferodo Racing prin Motorsport Europe. 

Parteneri media: RallyMax.ro si ABimages.

Recomandari pentru tine!