Doar o secunda intre Girtofan si Marisca la mijlocul zilei de sambata

Raliul Aradului KIA a continuat sâmbătă dimineața cu trei probe speciale ce au însumat 44 de kilometri: Conop, Nadăș și a doua trecere pe Șiștarovăț.

Campionul național absolut din 2015 și 2016, Simone Tempestini s-a prezentat la start cu mașina reparată după incidentul de ieri și a câștigat prima probă a zilei (PS5), apoi a dat iarăși de probleme. În lupta pentru victorie s-au angrenat în continuare cinci echipaje, care la finele PS7 erau cuprinse într-un interval de doar 33.7 secunde.

bogdan marisca
Credit Foto: Bblue Media

Bogdan Marișca și Carmen Poenaru au fost cei mai rapizi pe cea mai lungă specială a raliului, PS6 Nadăș, apoi au reușit scratch-ul și pe PS7 Șiștarovăț, o probă pe care și-o adjudecaseră și la prima trecere de vineri.

Marișca a recuperat astfel deficitul acumulat ieri față de Dan Gîrtofan și Tudor Mârza, cei doi fiind acum separați de doar o secundă. Florin Tincescu și Sergiu-Sebastian Itu se mențin pe podiumul provizoriu, la 15 secunde de lider. Cei doi sunt totodată liderii clasei 3 din ierarhia națională.

Pe 4 și 5 la general se află echipajele Orhan/Burcin și Porcișteanu/Dobre, despărțite de doar 6 zecimi de secundă.

Clasament după 7/9 speciale:

1.Gîrtofan/Mârza
2.Marișca/Poenaru +1.0
3.Tincescu/Itu +15.6
4.Orhan/Burcin +33.1
5.Porcișteanu/Dobre +33.7

Adrian Răspopa este lider la două roți motrice, cu 50 secunde în fața lui Adrian Teslovan, Dănuț Budai a trecut în frunte la Cupa Suzuki, iar Norbert Maior conduce plutonul din Cupa Dacia după 7 speciale din 9.

Pe PS6 s-a retras și echipajul bulgar Geradzhiev/Bashkehayov (Fiesta R2), iar PS7 a fost întreruptă pentru a trece echipajul medical de urgență, solicitat spre a acorda îngrijire unui spectator.

Raliul se încheie cu a doua parcurgere a probelor Conop și Nadăș în această după-amiază, pentru un total de 33km. Ulterior, va avea loc sosirea festivă în fața Primăriei și festivitatea de premiere, cu începere la ora 21:00.

Recomandari pentru tine!