Napoca Rally Academy la ultimul asalt din 2019

Campionatul National de Raliuri Dunlop din acest an se incheie la finalul acestei saptamani cu Raliul Brasovului. TESS Rally va avea la start 59 de echipaje, dintre care 45 vor concura in CNRD, 13 in CNRD 2, iar un echipaj in competitia rezervata vehiculelor istorice. Echipa clujeana, Napoca Rally Academy, va participa la ultima etapa interna a sezonului cu trei echipaje, Simone Tempestini/Sergiu Itu (Hyundai i20 R5), Mihnea Muresan/Alina Pop (Peugeot 208 R2) si Andrei Mitre/Robert Maior (Dacia Sandero), toate angrenate in lupta pentru titlu.

„Ne bucura revenirea Brasovului in calendarul intern, un raliu de macadam, unul dintre cele mai frumoase din Romania. Vor fi probe noi, dar si traditionala Sacele – Azuga, un raliu care are tot ce este nevoie pentru a incheia un campionat foarte interesant. Noi, Napoca Rally Academy, vom fi in formula redusa, cu trei echipaje care individual au mize extrem de importante. Simone porneste cu prima sansa la titlu, trebuie sa puncteze la Brasov, dar cu siguranta el nu se va multumi cu atat si va dori sa castige raliul. Asa ca va fi un sfarsit de saptamana interesant pentru el. Mihnea a castigat deja clasa, dar e foarte aproape de a realiza dubla, mai exact de a cuceri titlul si la doua roti motrice. Ar fi o performanta foarte mare. Trebuie sa ne amintim ca Mihnea este probabil singurul pilot care de la debut si pana acum a castigat in fiecare an un titlu. Andrei si Cristi Sugar au o lupta foarte frumoasa la Cupa Dacia si va fi interesant de urmarit evolutia lor. Ne punem speranta ca la titlurile deja adjudecate se vor mai adauga cateva in weekend, iar Napoca Rally Academy va fi cat mai sus posibil si in acest an”, a punctat Marco Tempestini, coordonatorul Napoca Rally Academy. Norbert Maior si Francesca Maior sunt campioni nationali la juniori si la clasa RC5, in timp ce Mihnea Muresan si-a asigurat titlul la clasa RC4.

Simone Tempestini este foarte aproape de a cuceri al patrulea titlu de campion national absolut.

„Ultima etapa a sezonului va fi una foarte importanta pentru noi, decisiva in privinta titlului. Majoritatea probelor sunt noi si destul de dificile. Este un raliu pe care, in aceasta configuratie, nu l-am parcurs de multa vreme. La ultimele editii la care am luat startul pe macadamul de la Brasov m-am simtit foarte bine. Vom incerca sa mergem si de aceasta data cat putem de bine, fara sa ne asumam riscuri stupide, mai ales ca saptamana viitoare avem si etapa din Spania a Campionatului Mondial, unde vrem sa avem un parcurs cat mai bun. Asadar, Brasovul ne va ajuta foarte mult si in privinta participarii noastre internationale, vor fi niste teste de folos. Trebuie sa ne pastram concentrarea la cel mai inalt nivel pe toata durata raliului”, a precizat Simone Tempestini, care a castigat ultimele patru editii ale raliului de la Brasov.

Brasov TESS Rally 2019 propune 8 probe speciale, cu un total de 119,27 km, trei dintre acestea vor fi parcurse maine, atractia zilei fiind Colina Rally Show, care se va desfasura pe serpentinele Colinei Universitatii, iar ziua de sambata programeaza cinci „speciale”, proba finala de la Rasnov (PS8 Glejeria 3) fiind si Power Stage-ul raliului.

Partenerii Napoca Rally Academy sunt Banca Transilvania, OMV MaxxMotion, De Longhi, Leaseplan, P1, Visit Cluj-Napoca, Primaria Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj si Europa FM.

Recomandari pentru tine!