74 de echipaje vor infrunta Transfagarasanul in Raliul Argesului CATENA 2021

Fiind una dintre cele mai importante competitii din Romania, Raliul Argesului CATENA – Powered by Citroen are parte de o lista numeroasa de echipaje la startul editiei din acest an. Cursa se desfasoara pe durata a doua zile de concurs si propune peste 120 de kilometri cronometrati pe drumurile de asfalt de langa Campulung si de pe Transfagarasan.

De la revenirea Raliului Argesului in calendarul de raliuri in 2019, aproximativ 70 de echipaje au raspuns prezent invitatiei organizatorului DTO Rally de a concura pe drumurile din judetul Arges in fiecare an, in ciuda unei perioade dificile marcate de pandemie.

In 2021, 74 de echipaje vor concura in perioada 11-12 iunie pe cele opt probe speciale ale raliului, lupta pentru victorie anuntandu-se una mai mult decat interesanta. 51 de piloti si copiloti pornesc in Campionatul National de Raliuri Betano, 5 echipaje in Campionatul dedicat Vehiculelor Istorice, in timp ce alte 18 masini vor evolua in Campionatul National de Rally2.

Principalii pretendenti la titlul din 2021 si cei mai rapizi piloti din Romania sunt la startul Raliului Argesului: invingator in sezoanele trecute si de cinci ori campion national, Simone Tempestini (Skoda Fabia R5) vine la Pitesti sa faca „tripla”, avand obiectivul clar sa se impuna pe probele argesene. Pilotul Napoca Rally Academy se va lupta cu colegul sau de echipa, Bogdan Marisca (Ford Fiesta R5), dar si cu Dan Girtofan (Skoda Fabia Rally2), ambii avand mai multe titluri de campion national absolut in palmares.

Pilotul argesean Cristian Dolofan (Citroen C3 Rally2) va fi responsabil cu spectacolul la cursa de casa si va oferi o demonstratie de viteza, in timp ce Peugeot-ul 208 R5 al lui Eugen Caragui va atrage aplauzele fanilor. Sibianul Sebastian Barbu (Skoda Fabia Rally2) si Bogdan Cuzma (Skoda Fabia Rally2) se vor duela pentru un podium intr-o cursa unde sapte modele de top (clasa RC2) vor fi la start.

Revelatia sezonului, tanarul Norbert Maior (Citroen DS3 R3T Max), revine dupa abandonul din Maramures dornic de un rezultat bun, ceea ce se va traduce intr-o evolutie rapida si spectaculoasa. Acesta se va lupta in categoria masinilor cu tractiune cu Mihai Manole (Renault Clio R3), Csongor Szabo (Peugeot 208 R2), Danut Budai (Citroen DS3 R3T) sau Marius Sincraianu (Peugeot 208 R2).

Pe langa cele sapte modele de top, alte 11 masini integrale vor fi responsabile cu spectacolul la Raliul Argesului CATENA – Powered by Citroen, impartite in doua categorii diferite: clasa RC2N si clasa 11. Andrei Girtofan (Subaru Impreza), argeseanul Bogdan Nastase (Mitsubishi Lancer EVO IX), Adrian Teslovan (Mitsubishi Lancer EVO X), Calin Bucur (Subaru Impreza STI) sau Dorin Banciu (Toyota Celica GT-FOUR) sunt cativa dintre pilotii care vor atrage aplauzele fanilor pe durata celor doua zile de concurs.

Alte zeci de echipaje vor concura in cadrul claselor RC5, unde sunt incadrate si cele doua competitii monomarca, Cupa Dacia si Swift Cup, dar si in cadrul clasei 12. Cele cinci modele istorice precum Ford Escort MK2, Alfa Romeo, Volkswagen Golf sau Dacia 1310 vor aduce un plus de spectaculozitate, in timp ce duelurile din Rally2 vor demonstra ca primii pasi in motorsport sunt palpitanti si accesibili.

Lista completa de inscrieri in Raliul Argesului CATENA – Powered by Citroen este disponibila AICI.

Raliul Argesului CATENA – Powered by Citroen se desfasoara in perioada 11-12 iunie 2021 pe opt probe speciale. Competitia are programat startul festiv joi (10 iunie 2021), incepand cu ora 20:00, in Piata Primariei din Pitesti, urmand ca probele speciale de vineri (11 iunie) sa aiba loc in apropiere de Campulung. Sambata (12 iunie), actiunea se muta pe Transfagarasan, cu patru probe speciale intre Lacul Vidraru si Cabana Capra, atat in urcare, cat si in coborare.

Raliul Argesului CATENA – Powered by Citroen este un eveniment organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, sustinut de Consiliul Judetean Arges, Primaria Municipiului Pitesti si CATENA, cel mai mare lant de farmacii din Romania, detinut de grupul Fildas.

Masina oficiala a Raliului Argesului este oferita de Trust Motors – Importator oficial al marcilor Peugeot, Citroen si DS in Romania.

Parteneri: DTO Rally, Teilor, Hotel Yaky Center, Nordmark, MSS, Placari Faine, Vinescu.ro

Partener media: KissFM, RallyMax.ro, Autorally.ro, LOOKSport3.

Recomandari pentru tine!