Sebastian Scirlet face echipaj cu Sebastian Itu la Raliul Argesului

Digiqole Ad

Asa cum se arata si in comunicatele precedente, Sebastian Scirlet va avea copilot nou pentru etapele din Pitesti si Baia Mare, dat fiind programul deja ocupat al lui Andrei Mitrasca. Astfel, pentru prima dintre aceste doua etape, campionul Cupei Dacia din 2022 va fi secondat de experimentatul Sebastian Itu.

Dupa victoria harghiteana, moralul lui Sebastian Scirlet este unul ridicat, insa perspectivele si intentiile sale raman realiste. Asta pentru ca, cum cu o floare nu se face primavara, asa nici cu o victorie de etapa nu castigam un campionat, asadar miza acestui sezon ramane neschimbata ca si inaintea etapei de debut a Campionatului National de Raliuri Betano. Pentru 2023, Sebastian a ales sa se dedice exclusiv dezvoltarii sale pe plan sportiv, motiv pentru care, printre deciziile inceputului de an s-au numarat si schimbarea nu doar a materialului de concurs ci si a copilotului. Iar daca alaturi de Andrei Mitrasca a obtinut deja un rezultat remarcabil in prima etapa a sezonului, pentru Raliul Argesului – acolo unde Andrei va absenta „motivat” – pilotul moinestean a decis sa continue pe calea invatarii si dezvoltarii sale.


„Da, la Raliul Argesului voi fi secondat de un nou copilot. Vreau sa lamuresc inca de la inceput ca intelegerea mea cu Andrei Mitrasca nu a cazut iar de la Raliul Sibiului ne veti revedea impreuna in masina de concurs. Evident, acest lucru nu vine pe ‚nepusa masa’, intrucat Andrei m-a anuntat inca de la inceputul anului ca la Arges si Maramures nu ma va putea onora cu prezenta deoarece calendarul lui era deja ocupat.” – a spus pilotul moinestean, adaugand ca: „Am tinut mortis insa ca pentru aceste urmatoare doua etape, locul vacant din dreapta sa revina unor copiloti cu bogata experienta, caci sezonul acesta este mai mult despre invatare si aprofundare, si abia dupa despre victorii sau titluri.”

Clujean get-beget, Sebastian Itu a debutat in automobilismul sportiv profesionist la varsta de 25 de ani, ocupand locul de copilot in dreapta unui alt clujean – Horatiu Savu – la Raliul Manastirilor. In decursul celor 30 de ani de cariera sportiva – care se implinesc chiar in acest sezon – Sebastian a bifat peste 200 de prezente la start cu piloti precum Sebastian Gioarsa, Florin Crisan, Daniel Ungur si multi altii – insa de departe, partenerul si prietenul sau de lunga durata a fost si ramane Bogdan Marisca. Alaturi de acesta din urma, copilotul clujean se poate mandri cu un titlu de campion national absolut – obtinut in 2005, dar si cu cele peste 25 de victorii de etapa, nemaivorbind de cele peste 50 de reusite la diferite clase. Printre realizarile celor doi se mai numara si titlul Cupei Mitsubishi din 2007, dar si 4 titluri de vicecampioni absoluti – iar cel mai recent – titlul de campioni pe asfalt in sezonul 2021.

„Daca facem un simplu calcul matematic reiese faptul ca in anul in care eu ma nasteam – 2004, Sebastian Itu se afla la al 10-lea sezon ca navigator in Campionatul National de Raliuri. Asadar, ce-as mai putea spune eu despre Sebastian, avand in vedere ca doar rostind numele ‚Itu’ te gandesti deja la campioni, nenumarate victorii si recorduri ale automobilismului sportiv. Evident, acest lucru se datoreaza si faptului ca aschia nu a sarit departe de trunchi iar fiul sau – Sergiu – s-a ‚molipsit’ cum nu se putea mai bine, calcandu-i pe urme lui Sebastian si devenind un copilot de o experienta remarcabila. Sunt onorat si tin sa-i multumesc inca o data pentru faptul ca a acceptat sa imi transmita o parte din ambitia, perseverenta – dar mai ales cunostintele si experienta sa sportiva, pe durata Raliului Argesului.” – a mai spus tanarul Scirlet

Raliul Argesului isi va desfasura in acest an cea de-a 26-a editie, organizatorii pitesteni pregatind un program compus din 2 zile de concurs – precedate de doua zile de recunoasteri si un Start Festiv in Piata Primariei din Pitesti. De altfel, dintre cele 9 probe speciale ce vor insuma putin peste 115 km cronometrati, etapa pitesteana se remarca printr-o premiera – cel putin pentru acest sezon – cu doua probe Super Speciale.

Foto – Momentum Images

Recomandari pentru tine!