Celebrul Subaru Impreza 555 va reveni in familia McRae

Colin McRae a fost unui dintre marii piloti ai mondialului de raliuri. E oare cineva pasionat de motorsport care sa nu fi jucat macar o data jocul video care ii poarta numele sau sa fi auzit de el? Orice pasionat a acestui sport a vazut macar o data faimosul model Subaru Impreza inscriptionat 555. Acel albastru cu galben pe care nu il confundai niciodata.

Colin a pilotat multe modele de masini, de la numerosi producatori cum ar fi Ford, Citroen, Subaru s.a.m.d, dar s-a facut remarcat la bordul unui Subaru Impreza. Fiul lui Colin McRae va avea sansa sa concureze chiar cu masina pe care a concurat si tatal sau.

Dupa ce a luat titlul mondial intr-un Impreza Impreza 555, McRae a fost, in mod firesc un mare fan al masinii, iar victoria sa in Spania din 1996 a fost o modalitate excelenta pentru alianta Prodrive-Subaru-McRae. Incepand cu 1996 s-a trecut la participarea in campionat cu masini de uzina, iar Colin a facut parte din echipa de uzina.

Rallyday se va desfasura in luna Iunie a acestui an, in Marea Britanie, iar la acest eveniment se va reuni modelul pilotat de Colin cu familia McRae, atunci cand Jimmy va ajunge la volanul modelului de Grupa A – Subaru Impreza 555, pe langa faptul ca se implinesc 25 de ani de la titlul mondial al lui Colin.

Victorie din Spania in 1996 – Colin McRae ( foto: Prodrive )

Cand va ganditi la Colin si Derek ( copilot ) sau Colin si Nicky ( copilot ) care au concurat impreuna, va ganditi la ei in albastru si galben intr-un Subaru. Prodrive este intr-adevar un brand cu o istorie puternica, una recunoscuta in intreaga lume.

Colin McRae a participat in WRC cu Subaru intre 1993-1998, urmand apoi sa participe cu cei de la Ford intre 1999 si 2002 pe un Ford Focus WRC . Trecerea la Citroen a facut-o in anul 2003 si a concurat pe un model Xsara WRC, an care a fost si ultimul pentru acesta in mondialul de raliuri.

Colin a decedat in 15 septembrie 2007, atunci cand elicopterul sau s-a prabusit la 1,6  km nord de Lanark , Scotia, foarte aproape de casa familiei McRae.

Recomandari pentru tine!