Toate cele 9 echipaje din Cupa Suzuki incheie cu succes Transilvania Rally

A doua etapa a Campionatului National de Raliuri ”Dunlop”, Transilvania Rally, a avut loc weekend-ul trecut pe drumurile rapide de asfalt din judetul Cluj, acolo unde Cupa Suzuki si-a desfasurat a doua editie din 2018. Dupa ce la Brasov, la primul raliu al sezonului, 9 echipaje au participat in cupa monomarca, la Cluj numarul echipajelor a ramas constant, cu un echipaj nou inscris pe lista de start.

Cu un numar de 14 probe speciale, Transilvania Rally a fost precedat de startul festiv din zona Cluj Arena, acolo unde echipajele din Cupa Suzuki au socializat cu fanii, au oferit autografe si au defilat in fata numerosilor spectatori. Cu patru speciale in prima zi de concurs, Raul Badiu si Gabriel Lazar au pornit in forta si s-au impus pe primele trei, asigurandu-si un avans confortabil.

Radu Necula si Adrian Temes au un ritm bun si se afla pe locul secund, in timp ce echipajele Andrei Girtofan/Doru Vraja, Bogdan Vrabie/Cosmin Diacu si Danut Budai/Lucian Budai obtin timpi in top-ul trei pe probele de vineri, ultimii ocupand ultima treapta a podiumului la finalul zilei, dupa ce au cel mai bun timp pe speciala de noapte ”Floresti”.

Cele 10 speciale de sambata au insemnat un duel foarte interesant, cu schimbari de podium si in clasamentul Cupei Suzuki. Echipajele de pe primele doua locuri, Raul Badiu & Gabriel Lazar, care obtin inca 7 victorii de speciala, si Radu Necula & Adrian Temes isi mentin locurile in clasamentul Cupei Suzuki, in timp ce 4 echipaje se dueleaza pentru ultima treapta a podiumului. Profitand de o greseala a echipajului Danut Budai/Lucian Budai, care pierde peste 30 de secunde in urma unei usoare iesiri in decor, Andrei Girtofan si Doru Vraja obtin la final bronzul, dar si o victorie de proba pe una din trecerile pe ”Floresti”. Astfel, locul 4 este adjudecat de echipajul tata – fiu Budai, care arata un ritm rapid pe probele clujene si care s-a aflat constant in lupta pentru podium.

Cu o revenire frumoasa, Vlad Miculici si Alexandru Giusca urca de pe locul 7 pana pe locul 5, obtinand timpi in top 3 pe unele speciale si demonstrand ca acomodarea cu modelul Swift Sport s-a incheiat, fiind capabili sa se implice in lupta pentru podium.

 

Cu o victorie de speciala, Cristi Timisica si Levente Csegzy ocupa la finalul raliului locul al saselea in Cupa Suzuki, la doar doua secunde de echipajul din fata, in timp ce Bogdan Vrabie si Cosmin Diacu, care se impun pe superspeciala, termina Transilvania Rally pe a saptea pozitie in clasament. La primul raliu impreuna ca echipaj, Dorin Costea si Horatiu – Serban Voicu au un ritm bun si se acomodeaza cu Swift-ul Sport, masina cu care echipajul se afla la prima prezenta, iar Andrei Brezoszki si Dariana Mateut-Bogdan acumuleaza experienta la doar al doilea raliu din cariera si se impun in clasamentul debutantilor, repetand performanta de la Brasov.

Transilvania Rally a insemnat un numar de aproape 160 de kilometri cronometrati, pe care echipajele din Cupa Suzuki s-au duelat cu secundele, unde modelul Swift Sport a demonstrat, inca o data, ca este capabil de performante notabile. Raul Badiu si Gabriel Lazar s-au impus in clasamentul masinilor cu 2 Roti Motrice si in cadrul clasei 9, acolo unde Radu Necula si Adrian Temes au ocupat pozitia a treia. Faptul ca niciun echipaj nu a avut probleme tehnice nici la acest raliu intareste convingerea ca materialul tehnic din Cupa Suzuki este unul fiabil.

La a doua victorie din sezon, Raul Badiu a declarat: ”Am revenit cu mare placere pe probele speciale clujene, unele dintre favoritele mele. Feelingul a fost destul de bun inca din primii metri, iar asta s-a tradus intr-un ritm destul de ridicat, pe care am reusit sa-l pastrez si mai departe, astfel incat am terminat prima zi in postura de lider la categorie.

A doua zi am decis sa continui in aproximativ aceeasi nota, dar nu a fost un final deloc lipsit de emotii cand a trebuit sa infrunt cateva situatii mai putin confortabile cu servodirectia si mai ales sa ma descurc cu o frana functionala aproape in totalitate numai pe puntea spate. Am manageriat situatia aceasta si am bifat un rezultat final foarte bun, chiar peste asteptari luand in considerare ca am realizat hat-trick-ul: victorie la Cupa Suzuki, Clasa 9 si 2 Roti Motrice.”

Campion in Cupa Suzuki in 2017, Radu Necula obtine la Cluj al doilea ”argint” in acest an: ”N-am fost noi in cea mai buna forma pe probele speciale, dar ne-am simtit bine si pana la urma am ales sa mergem la sigur pentru a termina raliul in puncte. In acelasi timp, ma bucur si ca am terminat cu asfaltul pentru o vreme si ca ne asteapta cateva etape mai distractive pe macadam :) .”

La primul podium al sezonului, Andrei Girtofan este multumit de evolutia de la Cluj: ”Suntem foarte fericiti ca am reusit sa terminam un raliu lung si dificil. Spun dificil deoarece dupa parerea mea, probele de la Cluj sunt foarte rapide si pline de capcane. A fost un duel pe cinste in care am muncit pentru fiecare secunda si de aceea vreau sa-i felicit pe toti participantii cupei. Am promis ca vom creste ritmul de la raliu la raliu, ceea ce ne-a si reusit. Speram sa evoluam in continuare la fel de frumos si la Arad, prima etapa pe macadam, unde sunt constient ca avem de tras tare, intrucat adversarii si in acelasi timp prietenii mei sunt foarte rapizi. See you there!

Lucian Budai, copilotul lui Danut, a spus cateva cuvinte despre Transilvania Rally: ”A fost un raliu frumos, cu un traseu variat. Ne bucuram de rezultatul pe care l-am obtinut si mai ales de faptul ca am demonstrat ca putem sa avem un ritm bun.”

Cu un ritm mult mai bun decat la Brasov, Vlad Miculici a reusit un rezultat bun la Cluj: „Pentru noi a fost o lupta frumoasa cu Bogdan Vrabie si Cristi Timisica, insa doar pentru locul 5. In primele probe de vineri am „dormit”, ne-am luat-o bine de tot si am pierdut orice sansa la podium. Asta e, mergem mai departe, asteptam macadamul”.

Cristi Timisica s-a acomodat mai bine cu Swift-ul Sport, fiind multumit de progres: ”In prima zi de concurs am avut un ritm mai scazut decat cel pe care mi l-am dorit, insa odata cu parcurgerea a mai multor kilometri de proba, pot spune ca m-am acomodat mai bine cu masina, rezultatele fiind imbunatatite substantial. Per total, sunt multumit de progresul pe care l-am avut.”

Pentru Bogdan Vrabie, ritmul de pe probele speciale nu a fost cel pe care si l-ar fi dorit: ”A fost un raliu frumos, dar din pacate nu am reusit sa avem ritmul care trebuia, probabil si din cauza evenimentului de anul trecut de pe ”Tarnita”, unde si anul acesta am ramas fara frana, ceea ce ne-a dat ceva emotii pe mai multe viraje. Asteptam cu nerabdare urmatoarea etapa de macadam.”

Horatiu – Serban Voicu a debutat, in postura de copilot, alaturi de Dorin Costea, in Cupa Suzuki: ”Pot descrie Transilvania Rally ca fiind o adevarata provocare pentru mine: pilot nou, masina noua, un mix care a rezultat intr-un parcurs al probelor mult mai rapid fata de ce ma asteptam. Una peste alta, ne-am indeplinit obiectivul: ne-am distrat nemaipomenit pe probe si am ajuns cu bine la final.”

Pentru Dariana Mateut – Bogdan si pilotul sau, Andrei Brezoszki, obiectivul a fost indeplinit la Cluj: ”Pentru noi a fost al doilea raliu, incununat cu inca o victorie in clasamentul Debutantilor. A fost un raliu greu, dar extrem de frumos, au fost doua zile de neuitat. Multumim sponsorilor si echipei tehnice, fara ajutorul carora nu am fi reusit sa trecem linia de sosire. Astept cu nerabdare Aradul, raliul meu de casa. Sa ne vedem cu bine pe probe!”

Recomandari pentru tine!