Sebastian Barbu lider dupa prima zi de la Raliul Harghitei 2023

La bordul unui model Skoda Fabia Rally2 Evo, echipajul format din Sebastian Barbu si Bogdan Iancu, reusesc sa obtina prima pozitia la general la finalul primei zile de concurs de la Raliul Harghitei 2023.

Pe cea de-a doua pozitie regasim campionii en-titre a Campionatului National de Raliuri, Simone Tempestini si Sergiu Itu, la o diferenta de +13,6 secunde de lideri, concurand pe un model Porsche 997 RGT.

Un alt echipaj al Napoca Rally Academy, il regasim pe cea de-a treia pozitie, fiind vorba despre Bogdan Marisca si Sebastian Itu, cei doi alergand pe modelul Skoda Fabia Rally2, terminand ziua la o diferenta de +39,9 secunde in spatele lui Barbu.

Sursa foto:
Rallyphoto Hunters picture by Balázs Attila

Raliul Harghitei a avut pentru ziua de vineri, trei probe speciale programate, insumand o lungime totala de 42,03 km. Prima speciala a zilei a fost adjudecata de Sebastian Barbu, care isi creeaza un avans de 13 secunde fata de Simone care termina cu al doilea timp proba Bucin, urmat de Marisca la 28,6 secunde.

PS2 Liban a fost adjudecata de Simone Tempestini, insa reuseste sa scada doar 2,5 secunde din diferenta de la general, deoarece Barbu reuseste pozitia a doua pe aceasta proba. Bogdan Marisca vine si de aceasta data pe pozitia a treia, la +12,4 secunde in spatele coechipierului sau de la Napoca Rally Academy.

Ultima speciala a zilei a fost SuperSpeciala care s-a desfasurat in Odorheiul Secuiesc, unde castigator a fost bulgarul Ignat Issaev pe un model Skoda Fabia R5. Liderul de la general, Sebi Barbu, reusind sa isi mareasca avansul gratie locului secund obtinut pe superspeciala, insa l-a ajutat si timpul obtinut de Simone pe PS3, unde a incheiat la +3,8 secunde in spatele bulgarului, timp ce l-a plasat pe pozitia 10 pe aceasta proba.

Mihai Manole reuseste al treilea timp pe PS 3, fiind mai lent cu 1,3 secunde decat Issaev.

sursa foto: Pagina fb Norbert Maior

Fratii Maior, lideri la 2 Roti Motrice fata dupa ziua de vineri

Trei din trei probe adjudecate de echipajul Napoca Rally Academy, format din Norbert si Francesca Maior.

Cei doi sunt urmati de Cristi Sugar si Vlad Colceriu la +49,7 secunde, iar pozitia a treia dupa cei aproximativ 42 de km de speciale este ocupata de Jean Tatu jr. si Gabriel Lazar, cei doi avand un handicap de 1 minut si 14,6 secunde fata de lideri.

La juniori, il regasim pe Cristi Sugar pe prima pozitie, urmat de Jean Tatu jr. si de Reis Suliman pe trei.

Matei Ghiban este lider in cadrui Cupei Dacia, Lucian Pop se afla pe pozitia secunda la finalul zilei de vineri, iar treapta a treia este ocupata de Alexandru Herscovici la aproape 2 minute in spatele liderului.

In cadrul Swift Cup, Alexandru Cazacu se afla pe pozitia de lider provizoriu, avand un avans de 10 secunde fata de Eduard Crintoiu si 39,5 secunde in fata lui Sorin Lungu.

Timisoreanul Cristi Sugar este lider la 208R2 Cup, urmat de Victor Supuran si Matei Badea.

Timpii si clasamentele dupa aceasta zi se pot vedea pe live.fras.ro

Recomandari pentru tine!