Simone Tempestini a castigat Raliul Sibiului pentru a patra oara consecutiv

Digiqole Ad

Simone Tempestini s-a impus pentru al patrulea an consecutiv in Raliul Sibiului si este noul lider autoritar al Campionatului National de Raliuri Betano dupa primele patru runde ale sezonului 2023.

La bordul unei Skoda Fabia Rally2, Tempestini, secondat de Sergiu Itu, a castigat 5 din cele 7 probe speciale care s-au desfasurat pe macadamul din Sibiu. Cu un timp de 58:16,4 la capatul celor 88 de kilometri parcursi, septuplul campion national a avut un avantaj de un minut si 54,5 secunde in fata celui de-al doilea clasat, sibianul Sebastian Barbu.

Podiumul final general a fost completat, in premiera, de Raul Badiu. Revenit in campionat, dar cu o Skoda Fabia Rally2, Badiu este la prima clasare in Top 3 la general din cariera sa.

Liderul provizoriu al campionatului pana la aceasta etapa, Norbert Maior, cu un Peugeot 208 Rally4, a incheiat al cincilea la Sibiu, la 10,1 secunde de Andrei Girtofan (Skoda Fabia Rally2), clasat al patrulea. In schimb, Maior, care face echipaj cu sora sa mai mica, Francesca, a castigat din nou la 2 Roti Motrice, unde are maximum de puncte dupa 4 etape, dar si la Clasa RC4.

In Cupele Monomarca s-au impus Matei Ghiban (Cupa Dacia), Paul Popa (Suzuki Swift), Sebastian Scirlet (Clio) si Cristian Sugar (208 R2 Cup). Acesta din urma a mai bifat o victorie si in clasamentul juniorilor, acolo unde e favorit sa devina campion.

La RC2N victoria i-a revenit lui Vlad Cosma, care a incheiat pe locul 8 la general cu un Mitsubishi Lancer Evo X. Emanuel Resiga a fost cel mai rapid la Rally2.

In total, 60 de echipaje au luat startul la etapa din Sibiu. Prima proba speciala a fost anulata din cauza furtunii de joi noapte, care a doborat copaci pe traseu, iar PS7 ca urmare a accidentului in care a fost implicat echipajul forlighter Dragos Popa – Crina Bucur. Ambii au fost transportati la spital cu elicopterul si sunt in afara oricarui pericol. La Sibiu, fanii au putut urmari, in actiune, nu mai putin de 11 modele cu configuratie Rally2.

In urma acestei etape, Simone Tempestini s-a instalat in fruntea clasamentului general, cu 113 puncte, fiind urmat de Sebastian Barbu, cu 96 de puncte, si de coechipierul sau de la Napoca Rally Academy, Norbert Maior. Urmatoarea etapa, Raliul Moldovei de la Bacau, va avea loc in perioada 3-5 august.

sursa articol si foto: www.fras.ro

Recomandari pentru tine!