Dupa Raliul Sibiului, Swift Cup se muta in Bacau pentru Raliul Moldovei

Perioada de vara este una plina in programul Swift Cup, cupa monomarca din cadrul Campionatului National de Raliuri. Cu un program exclusiv pe asfalt la inceputul sezonului, atentia s-a mutat incepand cu luna iulie pe macadam, odata cu desfasurarea Raliului Sibiului.
Cunoscut ca un eveniment dur, care isi lasa amprenta asupra materialului de concurs, Raliul Sibiului si-a mentinut renumele si in 2022.

Modelele Swift Sport au dovedit ca pot rezista macadamului din Muntii Cindrel, cinci din sase echipaje ajungand la finalul cursei sibiene. David Tarta si Mihai Sandu au reusit victoria in Raliul Sibiului, avand un parcurs foarte bun in Swift Cup si in cadrul clasei RC5N. Cei doi isi maresc avansul in fruntea clasamentului cupei monomarca, fiind in prezent principalii favoriti la titlu, odata cu absenta echipajului Paul Popa / Tudor Marza.


La debutul pe un model Swift Sport, George Marcu a reusit, alaturi de copilotul Adrian Mihai, sa obtina locul secund in cupa monomarca in etapa de casa a celor doi. Pe locul al treilea s-a clasat tot un debutant in Swift Cup: Vlad Pieptu, secondat de catre Alexandru Simon. Paul Retegan / Adrian Maries si Andrei Gheorghiu / Andrei Brezoszki au incheiat pe locurile patru, respectiv cinci.
Cupa monomarca continua in acest weekend cu a sasea etapa a sezonului, desfasurata pe macadamul din judetul Bacau.

Raliul Moldovei este gazda caravanei Campionatului National de Raliuri in perioada 6-7 august, cu aproximativ 120 de kilometri cronometrati in zona Moinesti – Bacau, dar si cu o proba spectacol programata pe circuitul Speed Park din Bacau.


Trei echipaje s-au aliniat la start in Raliul Moldovei, competitie care debuteaza vineri seara cu startul festiv din Piata Tricolorului din Bacau:

  • 1. David Tarta & Mihai Sandu
  • 2. Andrei Gheorghiu & Bogdan Gheorghiu
  • 3. Reis Suliman & Rares Badea
  • David Tarta si Mihai Sandu pleaca drept favoriti in cursa din Moldova, cu cea mai mare experienta dintre toate cele trei echipaje. In lipsa principalului sau contra-candidat, baimareanul are toate sansele sa obtina o noua victorie care sa-l aduca foarte aproape de titlul cupei monomarca in 2022.

Debutantul Andrei Gheorghiu a demonstrat viteza si constanta in acest sezon, fiind foarte rapid in toate situatiile intalnite. Secondat de catre tatal sau, Bogdan, tanarul pilot tinteste un loc secund in Raliul Moldovei, insa va avea un duel strans cu Reis Suliman, un alt debutant de perspectiva. Cu Rares Badea copilot, Reis a stabilit timpi foarte buni la Sibiu, dovedind ca se va implica in lupta pentru victorie pe macadamul din Bacau.

In 2022, Swift Cup este sustinuta de partenerii EASY INDUSTRY si COOP NETWORK. Partenerii tehnici ai cupei sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum Suspension si Ferodo Racing prin Motorsport Europe.
Parteneri media: RallyMax.ro si ABimages.

Recomandari pentru tine!