Echipajele din Swift Cup se pregătesc pentru cea de-a doua etapă din CNRB

Raliul Argeşului 2020 a fost prima etapă a sezonului în Campionatul Naţional de Raliuri Betano, competiţie organizată sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Învingători în cadrul Swift Cup aveau să fie la finalul cursei echipajul format din Dănuţ şi Lucian Budai, după o luptă strânsă cu echipajul Bogdan Talaşman / Andrei Mitraşcă, ultima treaptă a podiumului fiind ocupată de către Bogdan şi Andrei Gheorghiu.

Pentru cea de-a doua etapă din Campionatul Naţional de Raliuri Betano, caravana Swift Cup se va deplasa în acest final de săptămână în judeţele Braşov şi Harghita la Raliul Perla Harghitei Tess, concurenţii având parte de aproximativ 113 kilometri de probă specială. Raliul va debuta vineri la Brașov cu sesiunea de shakedown urmând mai apoi să aibe inclus în programul zilei consacratele probe speciale de asfalt “Poiana Brașov” (10,90 km), “Râşnov”(7,90 km) și două treceri pe “Pârâul Rece”(14,30 km). 

Sâmbătă, echipajele din Swift Cup vor continua raliul la Odorheiu Secuiesc pe, la fel de cunoscutele şi tehnicele probe speciale “Lueta”(12,75 km), probă ce va fi parcursă de trei ori, plus câte două treceri pe specialele “Crăciunel”(6,70 km) și “Mărtiniș”(6,65 km). Aceste probe vor fi parcurse în premieră în sens invers faţă de ediţiile anterioare ale raliului. 

Despre obiectivele pentru a doua etapă din cadrul Swift Cup, Paul Popa şi Gabi Găină au declarat:

Paul Popa: După abandonul tehnic de la Raliul Argeșului, am pus totul la punct pentru etapa de la Brașov-Harghita. Cu ajutorul echipei Sibiu Racing Team am organizat sesiunea de teste de care am profitat la maximum pentru a verifica și ultimele detalii fine ale mașinii. Sebastian Barbu , Rareș Tomiță și Alex Ardelean au fost piloții, care au adus plusuri valoroase activității mele de pilotaj. Următorul raliu se lasă așteptat cu mult entuziasm și cu o relație mai sudată ca oricând între mine și Suzi!

Gabi Găină: A doua etapă din campionat mă găsește alături de un tânăr pilot și anume David Tarţa. Este prima oară când luăm startul în această formulă și sper că ajutându-ne de viteza lui David și de experienţa mea, să putem să ne acomodăm ușor unul cu celălalt, și de ce nu, să facem o figură frumoasă la acest raliu.

 

Program Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total

Vineri (17 Iulie) Brașov:

09:00-Shakedown
14:30-Start festiv (Sala Sporturilor Braşov)
14:53-Poiana Brașov
15:31-Pârâul Rece
18:04-Râșnov
18:27-Pârâul Rece 2

Sâmbătă (18 Iulie) Harghita:

10:53-Lueta
11:41-Crăciunel
12:04-Mărtiniș
14:22-Lueta 2
15:10-Crăciunel 2
15:33-Mărtiniș 2
17:51-Lueta 3 (Power Stage)
21:00-Festivitatea de premiere (Odorheiu Secuiesc)

În conformitate cu restricțiile enumerate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății Nr. 601 / 971 / 2020 privind organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în aer liber, prezența spectatorilor la acest eveniment este restricționat.

În 2020, partenerii Swift Cup sunt: Hankook Competition, Bucur Tuning, www.sparco-shop.ro, Protlum și RallyMax.ro

Noutati
Vezi mai multe