Simfonia motoarelor revine in Muntii Apuseni odata cu Raliul Clujului Mobil1 Star Lubricants

Simfonia motoarelor revine in Muntii Apuseni odata cu Raliul Clujului Mobil1 Star Lubricants

Raliul Clujului Mobil1 Star Lubricants continua seria etapelor din acest sezon al Campionatului National de Raliuri Betano, etapa desfasurata pe asfaltul ce serpuieste Muntii Apuseni urmand sa se desfasoare in perioada 7-9 octombrie 2022

Asemenea editiei din sezonul precedent, organizatorul Savu Racing din Cluj-Napoca a pregatit un program de 3 zile menit sa ofere celor prezenti la eveniment – concurenti, echipe tehnice, spectatori, presa si invitati, unul dintre cele mai bune raliuri de asfalt din Romania. Cei ce se afla la primul contact cu aceasta ramura sportiva a sportului cu motor trebuie sa stie ca un raliu se desfasoara in conformitate cu autorizatiile acordate de principalele institutii publice ale statului roman: Primaria si Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj, Inspectoratul de Politie Judetean Cluj – Brigada Rutiera Cluj, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Avram Iancu” Cluj, Inspectoratul de Jandarmi Judetean si desigur, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere prin Directia Regionala de Drumuri si Poduri Cluj, toate acestea sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si Ministerul Sportului.


Etapele Campionatului National de Raliuri Betano, precum Raliul Clujului Star Lubricants 2022 se desfasoara pe probe speciale, adica sectoare de drum privat sau drum public inchise circulatiei publice rutiere, dar si pe drumurile publice unde circulatia ramane deschisa, aceste sectoare reprezentand etapele de legatura, fiind abordate de echipajele de concurs conform codului rutier in vigoare. Timpii de pe probele speciale se aduna si astfel este intocmit clasamentul etapei, insa este de precizat si faptul ca inaintea si la finalul fiecarei probe speciale, echipajele sunt obligate sa ponteze la un timp stabilit la controalele orare, care sa respecte o ordine in ceea ce priveste buna desfasurare a concursului. In caz contrar, oficialii cursei acorda penalizari care se adauga timpului total al fiecaruia, dupa caz.
In ciuda provocarilor aparute pe parcursul pregatirii evenimentului, organizatorii, impreuna cu conducerea Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, au hotarat ca acest raliu nu poate lipsi din peisajul Campionatului National de Raliuri. Cu eforturi sustinute si o colaborare de echipa, iata ca si editia din acest an se anunta a fi una de exceptie.

Raliul Clujului Mobil1 Star Lubricants 2022 va debuta joi, 6 octombrie, cu recunoasterile probelor speciale, urmand ca acest program sa continue inclusiv ziua imediat urmatoare – 7 octombrie. Desi nu va conta ca zi de concurs, prima zi a evenimentului este programata pentru vineri, 7 octombrie, atunci cand, echipajele vor urca pe scena Startului Festiv de la Cluj Arena, incepand cu ora 19:00.

Pentru echipajele inscrise in concurs, ziua de sambata, 8 octombrie, va incepe dis-de-dimineata cu testele oficiale (Shakedown) de la Stolna cu un program de 3 ore (08:00-11:00). De altfel, locatia aleasa pentru aceste teste este una noua, sectiunea de exact 5,00 kilometri fiind combinatia ideala a virajelor pe care echipajele le vor parcurge in zilele urmatoare. Abia dupa, sportivii vor avea un moment de respiro pret de 2 ore, suficient ca mecanicii prezenti in parcul de service situat in parcarea centrului comercial Vivo! Cluj Napoca, sa aiba timpul necesar ca masinile sa fie pregatite pentru startul propriu-zis al raliului, intrucat, incepand cu ora 13:00 se va da startul in prima zi de concurs, echipajele urmand sa se indrepte catre prima bucla a zilei care va consta in primele treceri pe probele speciale „Maguri Racatau” cu start la ora 13:48, urmata de „Rasca” incepand cu ora 14:41. In timp ce proba speciala „Maguri Racatau” va avea startul la iesire din localitatea cu acelasi nume si se va intinde pana la intrarea in localitatea Marisel pe DJ 107T, distanta totala a sectiunii cronometrate fiind de 9,30 de kilometri, cea de-a doua proba a zilei – „Rasca” se va desfasura intre localitatea Rasca pe DJ103K si va strabate alte localitati precum Dangau Mare, pana la sosirea din Agarbiciu, proba masurand un total de 20,00 de kilometri. La ora 15:41 este programata prima vizita in parcul de service din parcarea centrului comercial Vivo! Cluj-Napoca care va dura pret de 30 de minute, urmand ca echipajele sa revina pentru a parcurge aceleasi probe speciale din prima jumatate a zilei de sambata, cu start programat la ora 16:59 pentru „Maguri Racatau 2”, ora 17:32 pentru „Rasca 2”. Dupa aceasta a doua bucla, echipajele vor avea la dispozitie o noua pauza de 30 de minute in parcul de service, ziua incheiandu-se la parcul inchis amenajat la Cluj Arena.

Cea de-a doua si totodata ultima zi de concurs va avea un inceput matinal comparativ zilei precedente, echipajele avand programate cate doua probe speciale cu repetitie. Cu o lungime de 22,30 de kilometri, prima trecere pe „Dangau” va da tonul zilei de duminica, 9 octombrie, in timp ce prima bucla a zilei va fi inchisa cu prima trecere pe cei 13,40 de kilometri ai probei „Dealu Botii”. Prima proba a zilei va avea start la ora 09:08 din Comuna Capusu Mare si se va intinde pana la iesirea din Rasca traversand comuna Dangau Mare pe DJ 103K, insemnand ca cele doua treceri din ziua precedenta pe „Rasca” se vor repeta si duminica, insa in sens invers, diferenta fiind data de faptul ca cele doua treceri de duminica vor avea start din Capusu Mare si nu din Agarbiciu, locul unde trecerile de sambata vor avea punctul final. Cea de-a doua proba a zilei de duminica va avea start din localitatea Balcesti (Belis) si se va desfasura pe DC 121 pana la intersectia cu DJ 108C, startul primei masini de concurs fiind programat la ora 09:56. La finalul celor putin peste 13 kilometri echipajele vor reveni in parcarea centrului comercial Vivo! Cluj-Napoca in parcul de service, unde vor stationa pret de 30 de minute inainte sa repete bucla de dimineata. Startul trecerii secunde pe „Dangau”, cea mai lunga proba speciala a raliului este fixat pentru ora 12:44, in timp ce aproape o ora mai tarziu, mai exact la 13:32 echipajele vor parcurge pentru a doua oara proba „Dealu Botii”, aceasta contand si ca Power Stage-ul raliului, ceea ce aduce puncte bonus primelor 5 echipaje clasate in ierarhia generala. Inainte de a se indrepta catre parcul inchis de la Cluj Arena, care va insemna finalul propriu-zis al raliului, echipajele vor mai face o vizita scurta de 10 minute in parcul de service, ca masinile sa primeasca ultima atentie estetica din partea echipelor tehnice.

Raliul Clujului Mobil1 Star Lubricants 2022 se va incheia in seara zilei de duminica, 9 octombrie, cu Festivitatea de premiere de la Cluj Arena, incepand cu orele 17:00.
Partenerii principali ai evenimentului sunt: Star Lubricants, distribuitor autorizat al produselor Mobil 1, Parsa Beauty, Top Market, CELOT, VIVO! Cluj-Napoca.
Parteneri: CERT Transilvania, Cluj Arena, AEA Medical, Gerovital, Coca-Cola, San Benedetto, A 24, Cricova.
Parteneri print: PMA, Impress.
Parteneri media: Radio Romania Cluj, ViaClujTV, RallyMax, Autostiri.ro, Autorally, FanRally.ro, GP24.ro, 24auto.ro, Faclia, FireWeb.

Raliului Clujului Mobil1 Star Lubricants 2022 este organizat de C.S. Savu Racing din Cluj-Napoca, cu sprijinul Primariei si Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj si se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv si a Ministerului Tineretului si Sportului.

Recomandari pentru tine!