Raliul Sibiului 2021 aduce 68 de echipaje la start

Raliul Sibiului 2021 aduce 68 de echipaje pe celebrele probe speciale de macadam.

Cea de-a saptea etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri va avea la startul etapei un numar de 68 de echipaje care se vor duela pe probele de macadam din jurul Sibiului.

Un numar de 8 probe speciale au pregatit organizatorii Raliului Sibiului 2021 in acest an, cu un numar total de 112,62  km de macadam pe care cele 68 de echipaje trebuie sa ii parcurga in regim de concurs.

Prima zi de concurs se va desfasura vineri dupa-amiaza, atunci cand sunt programate 3 probe speciale, doua treceri pe Cheile Cibinului si una pe Santa, cea din urma fiind deliciul acestui raliu, desfasurandu-se in noapte cu startul primului concurent la orele 21:49.

Raliul Sibiului 2021
Credit Foto: RallyPhoto Hunters Team

Lista de inscrieri se poate vedea aici.

Cea de-a doua zi de concurs aduce echipajele din nou pe proba speciala Santa, pe care o vor parcurge de doua ori sambata, insa pe langa acesta, mai au de parcurs proba Rășinari tot de doua ori, iar la final zilei concurentii se vor duela pe circuitul de slalom paralel din Sibiu, acolo unde spectatorii pot vedea o batalie frumoasa intre doua echipaje aflate pe acelasi circuit.

Cele 5 probe speciale de sambata insumeaza 84 de km de proba, iar cele de vineri 28,62 km, avand un total de 112,62 km de macadam dur care poate provoca foarte multe schimbari in clasamente.

10 modele RC2 sunt prezente pe lista de inscrieri de la Raliul Sibiului 2021, revenit de la Roma unde a reusit sa obtina un rezultat foarte bun in cadrul campionatului european de raliuri, liderul la zi a campionatului romanesc, Simone Tempestini, va fi si el prezent la Sibiu pentru a se duela cu localnicul Sebastian Barbu care spera la o noua victorie frumoasa pe teren propriu. Giri este si el prezent pe lista cu a sa Skoda Fabia R5, la fel ca si Adrian Raspopa, Eugen Caragui si Bogdan Cuzma.

Pe langa acestia, pe lista se regaseste si echipajul turc format din Erkan Gural, fiind secondat de Burak Kocoglu pe un model HYUNDAI I20 R5, la fel ca si un alt echipaj strain venit tocmai din Ecuador si este format din pilotul Hugo Martin si Luis Francisco tot pe un Hyundai i20 R5.

Un total de 54 de echipaje vor alerga in cadrul Campionatului National de Raliuri Betano, pe cand in liga secunda ( Rally2 ) vor alerga 14 echipaje.

Programul complet al acestui raliu, cat si harta probelor speciale, planul orar, dar si alte informatii, puteti vedea pe pagina noastra dedicata acestei etape – Raliul Sibiului 2021.

Timpii live a fiecarei probe speciale cat si clasamentele se pot vedea pe Raliului Sibiului 2021

Recomandari pentru tine!