Cupa Suzuki, pentru prima data in istorie la Raliul Argesulu

Raliul Argesului a fost prima etapa a sezonului 2019 in Campionatul National de Raliuri, eveniment care a revenit cu mare fast dupa 9 ani de absenta, fanii pitesteni si din intreg judetul Arges avand un raspuns impresionant la invitatia organizatorilor de a fi prezenti la raliu. Desfasurata in perioada 2-4 mai, competitia a programat 100 de kilometri cronometrati pe 8 probe speciale pe Transfagarasan, in zona Curtea de Arges, dar si in Pitesti, pe o superspeciala lunga, de peste 7 kilometri, desfasurata in zona Stadionului ”Nicolae Dobrin” sub privirile a aproximativ 12.000 de spectatori.

Cu 5 echipaje la startul Cupei Suzuki, Raliul Argesului a debutat cu o proba speciala anulata din cauza iesirii in decor a altui echipaj. Pe a doua speciala a raliului, Bogdan Vrabie si Levente Csegzy pornesc in forta si se impun, fiind urmati de echipajele Danut Budai / Lucian Budai si Bogdan Talasman / Andrei Mitrasca. Pe superspeciala din oras, sub privirile miilor de fani, Andrei Georgescu si Dumitru Gheorghe au un ritm excelent si obtin al doilea timp in cupa monomarca, la doar 3,5 secunde de liderul raliului, Vrabie/Csegzy, si cu 1,1 secunde in fata echipajului Talasman/Mitrasca. Astfel, la finalul primei zile de concurs, Vrabie si Csegzy erau lideri cu 14,2 secunde in fata echipajului fiu-tata Budai si 14,9 in fata debutantului Georgescu, care este insotit de Gheorghe pe probele speciale. Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca se aflau la doar 0,7 secunde de podium, in timp ce David Tarta si Georgiana Gologan se aflau pe locul 5, la 53 de secunde de lider.
Ziua secunda a Raliului Argesului a debutat cu o proba scurta, dar care a rasturnat clasamentele – Georgescu si Gheorghe obtin al doilea timp, dupa Vrabie & Csegzy, si urca pe locul secund, in fata echipajelor Talasman/Mitrasca si Budai/Budai. Pe urcarea de pe cea mai lunga proba a raliului, echipajul lider se impune din nou, podiumul avand parte de o noua schimbare, Talasman & Mitrasca trecand pe doi si Danut & Lucian Budai pe trei. Urmatoarele doua speciale, mai scurte, produc o noua modificare de clasament, intr-o lupta incredibila pentru podium intre trei echipaje.

PowerStage-ul raliului, in lungime de 27 de kilometri, a fost unul dramatic in Cupa Suzuki: cu vreme schimbatoare, ploi, schimbari de aderenta si o decizie grea pentru alegerea anvelopelor, Bogdan Vrabie si Levente Csegzy obtin a saptea victorie de proba speciala din tot atatea posibile si se impun in Raliul Argesului 2019 in clasamentul Cupei, reusind si a doua pozitie in cadrul clasei RC5. Profitand de o pana a echipajului Andrei Georgescu & Dumitru Gheorghe, dar avand si o coborare excelenta pe malul lacului Vidraru, Danut Budai si Lucian Budai obtin locul secund in Cupa Suzuki si al treilea in clasa RC5, urmati pe podiumul cupei de Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca.

Cu o cursa excelenta pentru un debutant, Andrei Georgescu incheie prima cursa a sezonului 2019 pe locul 4 in Cupa Suzuki, fiind constant in lupta pentru podium, o pana de cauciuc insemnand mult timp pierdut pentru echipaj. Cu un parcurs bun, constant, cu timpi tot mai buni de la o proba la alta, David Tarta si Georgiana Gologan au parte de un abandon stupid, chiar pe sosirea ultimei probe speciale, dupa ce Suzuki-ul Swift Sport a lovit o balustrada si a ramas blocat intr-o prapastie, echipajul fiind in afara oricarui pericol.

Bogdan Vrabie, pilotul echipajului invingator, s-a simtit excelent pe probele speciale: ”Ne-am indeplinit obiectivele si ne-am simtit bine la Raliul Argesului – a fost un raliu complex cu o superspeciala deosebita si foarte mult public. Asteptam cu nerabdare Raliul de la Arad unde vom rula pe suprafata noastra preferata, macadamul.”

Lucian Budai, copilotul lui Danut, a spus la finalul cursei in care echipajul a terminat pe locul secund in Cupa Suzuki: ”A fost un raliu pe un traseu deosebit. A fost o placere deosebita sa parcurgem aceste probe condimentate cu de toate, asa cum le sta bine raliurilor, cu portiuni foarte tehnice, portiuni de viteza, mai inguste si mai late. Asteptam cu nerabdare etapa viitoare. Salutari fanilor!”

Andrei Mitrasca, copilotul lui Bogdan Talasman, ne-a povestit impresiile echipajului care a incheiat Raliul Argesului pe locul al treilea in cadrul cupei: „Trebuie sa acceptam ca nu a fost cel mai bun raliu al nostrum, insa targetul ni l-am atins si ne-am tinut de strategia noastra. Bogdan Vrabie si Levy au fost o treapta peste noi si asta s-a vazut pe fiecare proba. Am avut si un mic ghinion pe ultima proba, dar ritmul nostru, chiar daca nu a fost rau, ar fi trebuit sa fie unul mai alert. Vrem insa sa il felicitam pe Andrei Georgescu, care a aratat o viteza surprinzatoare si care a dovedit ca poate fi un adversar mult mai puternic decat ne-am asteptat.”
Cu un parcurs foarte rapid, Andrei Georgescu a surprins pe probele speciale din judetul Arges prin viteza, constanta si curaj: ”Am avut un parcurs rapid pe probele speciale ale Raliul Argesului, asa cum ne-am propus de la inceput. Din pacate, o pana pe ultima proba ne-a facut sa pierdem primul nostru podium la Cupa Suzuki. Multumim tuturor celor care ne sustin!”

Georgiana Gologan, copilotul lui David Tarta, a declarat la finalul Raliului Argesului: “Ritmul crescut pe fiecare proba din acest raliu ne-a dovedit ca ne putem imprieteni frumos cu noua masina. Ne-am simtit foarte bine, mai ales pe probele de sambata, iar asta s-a vazut si in rezultate. Din pacate, o greseala facuta chiar pe virajul pe care se afla sosirea ultimei probe, ne-a impiedicat sa mai ajungem in parcul service, drept urmare am pierdut locul 1 la debutanti. Mai avem de invatat si inca multa munca, dar asta ne face sa asteptam cu nerabdare urmatoarea etapa de la Arad.”
In 2019, partenerii Cupei Suzuki sunt: Suzuki Romania, Suzuki Hybrid, My-Suzuki.ro, ECSTAR, www.infinitagency.ro, Bucur Tuning, Sparco, Hankook, Protlum.

Recomandari pentru tine!