Simone Tempestini vs Vali Porcisteanu in ultimul duel la Brasov

Batalia finala se va da la sfarsitul acestei saptamani pentru titlul de campion absolut al campionatului national de raliuri dunlop 2019. Vali Porcisteanu si Simone Tempestini se vor duela pe probele de macadam de la Tess Rally 2019. 

Intre cei doi protagonisti se afla o diferenta foarte mica de punctaj, de doar doua puncte, iar castigatorul acestei etape va deveni si campionul national al sezonului la finele etapei care pana acum a fost etapa de debut, insa in acest an, aceasta trage cortina peste ceea ce a fost sezonul 2019.

Pilotul echipei Napoca Rally Academy a reusit sa se impuna la 4 etape in acest sezon ( Arges, Arad, Harghita si Cluj ), reusind sa adune inaitea etapei brasovene 201 puncte. Vali Porcisteanu a adunat 203 puncte pana acum, cu 2 victorii la Bacau si Iasi, acesta a venit pentru a obtine victoria si a deveni din nou campion national.

 Vineri dimineata este programata sesiunea de shakedown in apropiere de Crizbav, urmata de 3 probe speciale: ”Sacele”, cea mai lunga a raliului, ”Glejarie”, intre localitatile Rasnov si Bran, dar si superspeciala din zona Colina din Brasov. Sambata, echipajele vor ”alerga” de doua ori pe ”Sacele” si ”Glejarie”, cat si o singura data pe ”Paltin”, o proba scurta, dar la fel de dificila ca celelalte.

Ultima etapa a sezonului va fi una foarte importanta pentru noi, decisiva in privinta titlului. Majoritatea probelor sunt noi si destul de dificile. Este un raliu pe care, in aceasta configuratie, nu l-am parcurs de multa vreme. La ultimele editii la care am luat startul pe macadamul de la Brasov m-am simtit foarte bine. Vom incerca sa mergem si de aceasta data cat putem de bine, fara sa ne asumam riscuri stupide, mai ales ca saptamana viitoare avem si etapa din Spania a Campionatului Mondial, unde vrem sa avem un parcurs cat mai bun. Asadar, Brasovul ne va ajuta foarte mult si in privinta participarii noastre internationale, vor fi niste teste de folos. Trebuie sa ne pastram concentrarea la cel mai inalt nivel pe toata durata raliului”. a spus Simone inaintea ultimei etape din sezon.

Ma simt bine inainte de fosta mea “etapa de casa” si-mi doresc un parcurs ferit de probleme tehnice, pentru a ne putea concentra maxim pe viteza pura. Atunci cand ai o sansa, trebuie sa o joci pana la capat. Venim la Brasov cu ganduri bune, cu amintiri placute, cu incredere si cu o stare de spirit pozitiva. Abia astept sa parcurgem noile probe de macadam in regim de cursa si sunt sigur ca le voi indragi la fel de tare ca pe cele ”clasice” din vechiul Raliu Tara Barsei” a spus Vali inaintea startului in Tess Rally 2019.  

Cu raliul trecut de pe asfalt pe macadam, suprafata preferata a lui Vali, Porcisteanu si Dobre privesc cu entuziasm ultima cursa a sezonului 2019 din Campionatul National de Raliuri: ”Prima victorie din cariera a fost la Brasov, aici am avut cele mai multe victorii intr-un raliu si pornim cu incredere. Privind in urma, 2019 a fost un sezon cu de toate, iar daca trecem cu bine linia de sosire la Brasov, vom bifa al doilea sezon din cariera fara niciun abandon, demonstrand ca suntem constanti si ca reusim sa gestionam bine mai toate situatiile cu care ne confruntam etapa de etapa.” a incheiat Porcisteanu.

Rezultatele de pe probele speciale se pot vedea live ->  Tess Rally Brasov Timpi Live

Recomandari pentru tine!