Raliul Moldovei devine Cupa Romaniei la raliuri – Bacau Rally la cea de-a X-a editie

Noul format al competitiei, propuse de ACS Rally Spirit pentru acest an, pastreaza infrastructura Raliului Moldovei care va sarbatori cu aceasta ocazie 10 ani de existenta.

Cupa Romaniei la raliuri – Bacau Rally va pastra probele speciale din anii trecuti, care vor insuma aproximativ 110 kilometri. Acestia vor fi imparititi intre cele doua orase Bacau si Moinesti, cu o proba speciala noua la Darmanesti si o propunere de doua superspeciale pe circuitul de karting din Bacau. 

Ne bucura faptul ca vom sarbatori in acest an 10 ani de existenta pentru Raliul Moldovei, aceasta fiind o dovada a faptului ca lucrurile bine facute rezista. As vrea sa clarific faptul ca aceasta competitie nu se doreste a fi un rally show sau cupa a campionilor, ci un raliu in adevaratul sens al cuvantului. Concurentii vor fi premiati exact ca la o etapa din cadrul campionatului, insa fara sa puncteze in campionat, iar castigatorii vor fi considerati echipaje prioritare in sezonul 2021. Se va pastra formatul de doua zile, una pentru probele din jurul orasului Bacau, cu binecunoscutele Trebes si Hemeius, iar cea de-a doua pentru specialele din jurul orasului Moinesti, insa, vom avea parte de o proba absolut noua in lungime de 12 km. Dupa frumoasa experienta pe care am avut-o la inceputul lunii august cu Trofeul Valea Uzului, am cautat o proba in aceasta zona a orasului Darmanesti. Astfel, concurentii vor avea parte de o proba spectaculoasa in jurul Laculului Poiana Uzului pe care abia am descoperit-o. De asemenea, impreuna cu reprezentantii Federatiei Romane de Automobilism Sportiv cautam o solutie pentru a avea doua Super Speciale, cate una dupa fiecare bucla parcursa pe probele Trebes si Hemeius, care ar urma sa se desfasoare pe circuitul de karting Speed Park. Am lansat de asemenea invitatii pentru cativa sportivi din tari precum Ungaria si Italia si speram sa obtinem, impreuna cu partenerii nostri, un pachet de beneficii pentru participanti. Cu toate ca acest an a fost unul total diferit de tot ce cunosteam, sportivii au demonstrat ca nu pot sta departe de competitii si lucrurile speram ca reintra usor, usor, in normal. De aceea si noi ii asteptam pe participanti in numar cat mai mare si, asa cum am mai spus, vom incerca sa obtinem o serie de facilitati pentru acestia, declara Adrian RASPOPA, presedintele ACS Rally Spirit.         

Cupa Romaniei la raliuri – Bacau Rally se va desfasura in perioada 14 – 15 noiembrie 2020, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, sportivii urmand sa parcurga aproximativ 110,00 km de probe speciale pe parcursul a doua zile.

Recomandari pentru tine!