Raliul Moldovei aduce încă un podium pentru ProRally Team Brașov

Din nou în top. ProRally Team Brașov, deși într-o formulă fără juniorul Andrei Gîrtofan, a reușit și la Raliul Moldovei 2018 să termine între primele trei echipe din CNRD, fiind la egalitate cu Napoca Rally Academy, cu 69 de puncte. Dat fiind faptul că gruparea clujeană a dat și învingătorul cursei, brașovenii au terminat astfel etapa moldavă pe locul 3.

„Deși am fost doar cu patru echipaje la Bacău, am oferit o replică frumoasă la toate clasele la care am participat și astfel am bifat puncte importante în clasamentul general. Mă bucur pentru evoluția tuturor colegilor mei și sunt sigur că la următoarea rundă, cea de la Harghita, putem termina și mai sus”, a spus liderul ProRally Team Brașov, Dan Gîrtofan, care, alături de Tudor Mârza (Škoda Fabia R5), a încheiat pe 3 la general.


O mențiune specială după Raliul Moldovei merită echipajul Manuel Mihalache/Janos Soos (Mitsubishi Evo 9), care a câștigat clasa 3 și a încheiat pe un frumos loc 4 la general. „Suntem foarte mulțumiți de rezultat. Am tot sperat să se termine cu bine raliul ăsta pentru că, în ultima vreme, la Bacău, am tot avut numai ghinioane. Chiar acesta a fost obiectivul nostru, de a încheia cu bine cursa moldavă. Am reușit asta, ba chiar cu un rezultat foarte bun și pentru noi și pentru echipă și asta ne bucură foarte mult”, a declarat Manu Mihalache.

Tot pe podium, mai exact pe locul 2 la clasa 11, s-au situat Jean Tatu și Eugen Rotaru (Subaru Impreza). „A fost un raliu bun pentru noi, fără probleme. Am reușit să găsim un ritm ok, în ciuda traseului afectat de condițiile meteo, iar la final am obținut un rezultat mulțumitor, care ne-a adus și nouă, dar și echipei, puncte importante în clasamentul general”, a spus Jean Tatu.


Cel de-al patrulea echipaj al ProRally Team Brașov prezent la Raliul Moldovei, Adrian Grigore/Vlad Terzi (Mitsubishi Evo 9), a avut parte de o cursă cu ghinion, astfel că a încheiat doar pe locul 4 la clasa 3. „A fost un raliu greu, cu vreme proastă cu ploaie, cu probe cu noroi. În prima zi nu am avut un reglaj foarte bun al mașinii și asta ne-a luat mult din încredere pe probele de viteză de lângă Bacău. A doua zi, pe «specialele” de lângă Moinești a fost mai bine, cu timpi ok, dar în bucla a doua ni s-a spart o conductă de frână și asta ne-a făcut să pierdem destul de mult timp și orice șansă la un podium la clasa 3. Am învățat mult din raliul ăsta și o să ne pregătim și mai bine pentru etapa de la Harghita”, a povestit Adrian Grigore.

ProRally Team Brașov se află după 4 runde disputate din CNRD 2018 pe locul 3 în clasamentul general pe echipe, cu o zestre de 263 de puncte. Următoarea rundă din campionat este Raliul Harghitei, programat pe 13 și 14 iulie.

Recomandari pentru tine!