Simone Tempestini/Sergiu Itu lideri la Raliul Iasului 2023 dupa prima zi

Digiqole Ad

Cinci probe speciale s-au desfasurat in prima zi de la Raliul Iasului 2023, echipajele avand de parcurs cate doua treceri pe Cioca Boca si Madarjac, iar seara a fost programata SuperSpeciala etapei care s-a desfasurat in Iasi, in zona asa numita „Rapa Galbena”.

Primul lider al raliului a fost echipajul format din Bogdan Marisca si Karoly Borbely, cei doi participand pe un model Skoda Fabia Rally2, reusind sa isi adjudece prima proba speciala a raliului.

Dupa reusita celor mentionati in randurile de mai sus, Simone Tempestini si Sergiu Itu au reusit sa isi treaca in cont restul probelor speciale desfasurate sambata, astfel ca, au devenit lideri la general dupa prima zi de concurs, cu un avans considerabil de 39 de secunde in fata colegilor de echipa, Marisca si Borbely.

Sursa foto: Balasz Attila – rallyphoto Hunters

Pozitia a treia la general este ocupata dupa cele 5 probe de sibianul Sebastian Barbu si de Bogdan Iancu, cei doi aflandu-se la 1 minut si 23,5 secunde in spatele liderilor de la Napoca Rally Academy.

Fratii Maior lideri la doua roti motrice fata

Norbert si Francesca Maior sunt lideri la categoria 2FWD ( roti motrice fata ) pe modelul Peugeot 208 Rally4. Cei doi frati si-au adjudecat primele patru probe, iar timisoreanul Cristi Sugar alaturi de Vlad Colceriu reusesc victoria pe SuperSpeciala, terminand ziua pe locul secund cu un handicap de +43,1 secunde.

David Tarta si Mihai Sandu incheie ziua pe trei, la peste 2 minute si jumatate de lideri.

Pentru prima data in Romania si pentru prima data la startul unui raliu oficial, la doar 16 ani, Eliott Delecour este lider la Cupa Dacia, acesta fiind secondat de Mathier Coppa, cei doi avand deja un avantaj mare fata de locurile urmatoare, de aproape 5 minute, numai un ghinion le poate fura victoria de la Iasi.

Paul Popa si Tudor Marza sunt lideri la Swift Cup, acestia avand un avans considerabil fata de locul doi ocupat de Alexandru Cazacu si Levente Csegzy, mai precis +3 minute si 34,6 secunde.

Echipajul format din Sorin Lungu si Mihai Talpau incheie ziua de sambata pe pozitia a treia, la 4 minute in spatele liderilor.

Sursa foto: Balasz Attila – rallyphoto Hunters

Cristi Sugar/Vlad Colceriu sunt liderii cupei monomarca Peugeot 208R2 Cup, avand aproape 2 minute avans fata de David Tarta si Mihai Sandu. Ultima treapta a podiumului provizoriu este ocupat de Serban Badea si de Alina Bianca Pop.

Raliul continua si Duminica, echipajele avand de parcurs doua probe speciale, ambele avand loc pe Dobrovat, ultima trecere conteaza ca si Power Stage si se va transmite LIVE incepand cu orele 12:45. 

Nu uitati, transmisiunea LIVE se poate vedea si pe pagina noastra dedicata etapei – Raliul Iasului. Tot pe pagina mentionata anterior, puteti vedea si programul, harta interactiva, cat si alte informatii utile despre acest raliu.

Recomandari pentru tine!