Dan Gîrtofan, multa suferinta la cursa de casa

Dan Girtofan si Tudor Marza (Skoda Fabia Rally2) au incheiat pe locul 5 Tess Rally Brasov 2021. O etapa de casa care nu a mers deloc cum si-ar fi dorit cei doi brasoveni.

Giri si Tudor au inceput bine, cu o prima proba in care au venit pe 3 in clasament, la o diferenta mica de Mads Ostberg si Simone Tempestini, dar apoi a urmat PS2, unde totul s-a schimbat cu 180 de grade.

PS2 a fost proba care ne-a spulberat toate sansele la un rezultat bun acasa. Mai intai, pe acea saritoare am aterizat foarte rau, astfel ca am simtit o lovitura foarte puternica la coloana ce pur si simplu mi-a blocat spatele. Si pentru ca ghinionul sa fie complet, la vreo 3 kilometri dupa start mi s-a rupt maneta de la schimbatorul de viteze si a trebuit sa fac toata proba doar in treapta a treia. Am pierdut astfel foarte mult timp, care combinat cu durerea de coloana din ce in ce mai puternica a facut sa terminam doar pe locul 5. Nu e rezultatul pe care-l doream sau asteptam, dar sunt mandru de mine ca as reusit sa termin acest raliu. Sper sa ma refac cat mai repede din punct de vedere fizic si sa fiu in cea mai buna forma la etapa urmatoare”, a declarat Dan Girtofan.

Daca pentru Giri, Tess Rally 2021 a fost o runda plina de ghinion, pentru fiul sau Andrei, etapa de acasa a fost una de bun augur. Andrei, alaturi de Doru Vraja, si-au respectat statutul de favoriti si s-au impus la clasa RC2N, desi concurenta a fost una mare. „Ma bucur mult pentru Andrei. A aratat multa determinare, multa vointa, dar si multa ambitie de a castiga. Iar la final a fost rasplatit cu o victorie meritata la clasa. Sper sa mentina aceste trend pozitiv si in etapele urmatoare”, a adaugat Giri.

Echipajele ProRally Team Brasov, Dan Girtofan/Tudor Marza si Andrei Girtofan/Doru Vraja sunt sustinute in sezonul 2021 de Hygienium, Castrol Service, Ramplast, Delcar – dealer Skoda, Pro-X, Mipa, Presto, Vitanimix, AdGo si AutoChelu.

Recomandari pentru tine!