Georgi Yankov/Cvetan Baldijev s-au impus la Winter Rally Covasna 2024

Echipajul bulgar format din Georgi Yankov si Cvetan Baldijev au reusit sa isi adjudece victoria la Winter Rally Covasna 2024

Sapte probe speciale au avut concurentii de la Winter Rally Covasna in editia din 2024 de parcurs, insa doar sase dintre ele au punctat in clasamentul general, timpii de pe SuperSpeciala nu au fost luati in calculul clasamentelor, aceasta fiind o proba doar pentru show. Vecinii nostri din Bulgaria au reusit sa castige patru ( 4 ) probe speciale ale raliului cu modelul Mitsubishi Lancer Evo IX, devenind lideri chiar din prima zi, atunci cand s-a desfasurat o singura proba de 10 km.

Ziua a doua a fost una lunga, insumand  71 de km, insa chiar dupa prima proba a zilei secunde, liderul de la general s-a schimbat, asta dupa ce maghiarii Pálfi Péter si Oravecz Gergely au reusit sa castige PS2 si PS3, insa Georgi revine in fotoliul de lider dupa parcurgerea probei cu numarul patru si a ramas in frunte pana la final, urmati de Pálfi Péter si Oravecz Gergely.

Acestia s-au impus in fata echipajului romanesc format din Mihai Manole si Marc Banca pe un model Skoda Fabia R5 de clasa RC2, acestia din urma terminand cu un handicap 24 de secunde. Tot pe un model de clasa NAT11, maghiarii Kiss Balázs si Bodnár Attila pe un Subaru Impreza WRX STI reusesc sa urce pe pozitia a treia la general, avand un handicap de  53,8 de secunde.

Mihai Manole si Marc Banca s-au impus la Clasa RC2, avand un avans de peste jumatate de minut in fata echipajului turc format din Ugor Soylu si Sener Guray, iar Cristian Dolofan si Traian Pavel incheie pe pozitia a treia. Clasa RC4 a fost adjudecata de Tommaso Sandrin si Vettoretti Nicola pe un model Peugeot 208 R2, urmati la peste 3 minute de echipajul Borbély Károly si Itu Sebastin. Ultima treapta a fost adjudecata de Calugaru Danut si Ungur Daniel, la peste 8 minute si jumatate.

Sursa foto: RallyPhoto Hunters pictures by: Balázs Attila

Hutanu Sorin secondat de Padure Andrei-Serban reusesc la bordul modelului Renault Clio Rally5 sa incheie pe prima pozitie in cadrul Clasei RC5, iar Ion Cosmin si Dobre Mihai termina pe doi, la 6 minute si 11 secunde diferenta. Motoc Claudiu si Gheorghe Dumitru termina Winter Rally Covasna 2024 pe pozitia a treia.

La Clasei RC5N incheie in fotoliul de lideri echipajul format din Hanea Mihnea si Hanea Natalie, urmati la doar 13 secunde de Cazacu Alexandru si Parteni Denisa-Alexia, iar Popa Sergiu si Lelutiu Dragos termina pe trei.

Bulgarii Georgi Yankov si Cvetan Baldijev  pleaca acasa si cu victoria Clasei NAT11, urmati la aproape un minut de Kiss Balázs si Bodnár Attila, iar Erhan Claudiu-Nicolae/Nica Liviu-Daniel pleaca acasa cu a treia treapta a podiumului acestei clase.

La comenzile unei Lada VFTS, Tajmel Tibor si Kovacs Tibor castiga Clasa NAT12, cei doi fiind urmati la putin peste jumatate de minut de Hullman Gábor si Molnár Fanni. Pe pozitia a treia in cadrul clasei, a venit Kollár Károly si Németh Péter pe un model BMW E30, pe inca un minut peste echipajul din fata lor.

La Winter Rally Covasna 2024 s-au aliniat la start si doua modele SSV, Biro Antal si Sprencz Tamas reusind sa ocupe prima pozitie, iar pilotul care alearga in Campionatul National de Viteza in Coasta, Savloschi Dragos, incheie pe doi, acesta fiind secondat de Aldea Andreea.

Clasament Final Winter Rally C0vasna 2024

VIDEO LIVE PS7 SuperSpeciala Winter Rally Covasna 2024

Recomandari pentru tine!