Prima lupta pe macadam din 208 R2 Cup va fi la Raliul Sibiului

Sapte echipaje s-au inscris in lupta din cadrul Cupei 208 R2 din Campionatul National de Raliuri, care va avea loc in acest weekend la Raliul Sibiului. Cristi Sugar poate deveni marele favorit la titlu daca va obtine al patrulea succes din tot atatea posibile in actuala stagiune.

 Impreuna cu Vlad Colceriu copilot, Cristi Sugar s-a impus in Maramures, Harghita si Bucovina, avand 85 de puncte, in timp ce pe pozitia secunda se afla Csongor Szabo, care il are in dreapta pe Marcus Andreoiu, acestia strangand 63 de puncte. Podiumul provizoriu al 208 R2 Cup Romania este completat de Bogdan Gheorghiu, una dintre surprizele frumoase ale startului de campionat. Pe locul 2 in Bucovina, acesta a adunat 45 de puncte pana acum. Fata de etapele trecute, Gheorghiu il va avea copilot la Sibiu pe Adrian Temes, cel care pana acum statea in dreapta lui Radu Necula, absent in acest weekend.

   Pe langa cele trei echipaje de pe podium, la startul de vineri vor mai fi prezenti urmatorii: Marius Sincraianu/Alina Bianca Pop, Claudiu Albut/Radu Ursu, Rares Tomita/Levente Cszegy si Mihnea Hanea/Adrian Pavel.

 Tomita isi trece numele pe lista favoritilor la primele locuri, sibianul fiind intotdeauna foarte rapid in cursa de casa. Sincraianu revine dupa o etapa de pauza, in timp ce Hanea, cel mai tanar pilot din cadrul cupei, se intoarce pe probe in ciuda accidentului din Bucovina, cand a abandonat chiar la shakedown.

  Pe langa suprematia sportiva, echipajele vor lupta si pentru premiile puse in joc de Termo Life. Castigatorul va primi 2.000 de euro, locul 2 un cec de 1.000 de euro, iar ultima pozitie de pe podium va pleca acasa cu 500 de euro.

   Raliul Sibiului 2022, care va avea un total de peste 130 de kilometri de probe speciale, se va desfasura pe macadam, fiind prima cursa pe aceasta suprafata din sezonul de debut al 208 R2 Cup.

Ne indreptam spre prima etapa de macadam din 208 R2 Cup, Raliul Sibiului, unul dintre cele mai interesante raliuri din calendarul competitional. Stim foarte bine ca, prin traditia sa, la Sibiu orice este posibil, asa ca nu putem spune ca exista un favorit anume. Suntem siguri ca lupta la varf se va da intre multe echipaje, iar acestea vor demonstra inca o data competivitatea acestui model. Multa bafta tuturor” a declarat Iulian Ichim, organizator 208 R2 Cup.

Recomandari pentru tine!