Pilotul timisorean Mircea Samuil ataca un nou titlu la clasa 12

Start in noul sezon din Campionatul National de Raliuri. Pilotul timisorean Mircea Samuil ataca un nou titlu la clasa 12

Noul sezon vine cu noutati pentru Mircea Samuil, campion national in 2019 (la Rally 2), 2020 si 2021 (la NAT 12) in competitia organizata de Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS). Timisoreanul va face echipa cu Calin Maier, copilot cu o vasta experienta in Campionatul National de Raliuri, acolo unde a concurat in trecut alaturi de Bogdan Stanoiev si Bogdan Cuzma. Samuil va concura pentru al treilea sezon consecutiv pe un Audi A3 2.0 Tdi, caruia i-a adus imbunatatiri la motor si suspensii.

„Ne asteapta o competitie de anduranta mai mult decat de sprint, iar anul acesta s-au inscris foarte multi concurenti noi in campionat, cu masini mult mai bune. Obiectivul va fi sa aparam titlul national, dar suntem constienti ca provocarea va fi cea mai mare de pana acum”, a declarat Mircea Samuil.

Nu mai putin de 77 de echipaje s-au inscris pentru prima etapa a noului sezon – Raliul Maramuresului. Etapa va insuma 138,35 km, din care 3,80 de km vor fi parcursi de echipaje pe macadam, in cadrul unei probe speciale noi.

„E un raliu foarte diversificat, caracterizat prin probe speciale foarte diferite – de la trasee foarte inguste, chiar printre case, la trasee mai largi, cum sunt cele din Pasul Gutai. Fiind prima etapa in noua formula, o provocare va fi sa ma adaptez cu noile setari ale masinii si cu noul copilot”, a mai spus pilotul timisorean.

In 2019, Mircea Samuil a revenit in competitiile oficiale dupa aproape un deceniu de pauza. In palmaresul pilotului timisorean mai figureaza mai multe titluri judetene si regionale. Editia actuala din Campionatul National de Raliuri, organizat de FRAS, va fi a patra consecutiva pentru el si e realizata cu ajutorul partenerilor: Aronia Charlottenburg, Goya Residence, MAD Turbo, Snap Vet, Healling Hub.

Recomandari pentru tine!