Au dus steagul Romaniei la Campionatului European de Hillclimb

Primii romani care au reprezentat steagul Romaniai in Campionatului European de Hillclimb sunt Szene Raul si Botez Sorin, piloti ai clubului BSSR Rally Team din Timisoara. Etapa europeana de Hillclimb s-a desfasurat intre 29-31 iulie si au fost prezente 14 natiuni la start pe un traseu in lungime de 5.5 km, avand pe lista de inscrieri peste 130 de concurenti, reusind doar 129 sa termine cursa. In campionatul european, Raul ocupa pozitia 38 impreuna cu inca 8 concurenti in cadrul FIA European Hill Climb Championship – Cat. 1 – Production

Raul a reusit un timp total de 5:55,980, timp care l-a clasat pe locul 96 in clasamentul open a competitiei, fiind la clasa N +3000, clasa la care a participat si Botez Sorin care a rusit sa se claseze pe pozitia 98 cu un timp de 5:58,398 in clasamentul open a etapei cu numarul IX a Campionatului European de Hllclimb desfasurate in Germania.

Rezultatele Glasbachrennen HillClimb 

13921034_1067473190003980_4679862793761806272_n

 

A fost o etapa plina de provocari, un traseu foarte frumos si o organizare impecabila! Traseul a fost unul tehnic dar de viteza, virajat, avand o lungime de 5.5 km. La start au fost prezente 150 de masini. Spectatorii au fost in numar impresionant, 25.000. Au fost amenajate tribune pentru spectatori, locuri special amenajate pentru mancare si bautura, autobus pentru spectatorii care doreau sa isi schimbe pozitionarea pe traseu,  ecrane si boxe de-a lungul traseului, un comentator care prezenta fiecare pilot, masina, istoricul pilotului. Desi eram in masina pe traseu si nu am auzit descrierea, a fost un moment foarte frumos cand am vazut filmarea cu urcarea mea si prezentarea facuta de comentator: “ Raul Rikardo Szene aus Timisoara, Rumanien. Felicitari si colegului meu de echipa, Botez Sorin, care desi nu a punctat in clasamentul general FIA, a reusit un frumos loc 5 la grupa E1/H/FIA.

Ne bucuram ca ne-am revazut prietenii din anii trecuti si ca ne-am facut prieteni noi dintre participanti. Este o onoare ca figurez in clasamentul FIA locul 4 la grupa N FIA- Categoria 1-  Production cars, fiind primul roman care a punctat in clasamentul general FIA – Production Car a Campionatului European de Hillclimb. Multumim tuturor celor care ne-au sustinut si celor care au facut posibila participarea noastra la aceasta etapa. Multumesc partenerilor  F.M. Medident, Dasierra Consult si BSSR automotosport,  dar si tuturor prietenilor care au fost conectati live la etapa!” a spus Raul Szene.

 

Credit Foto: Austria Racing Pics Vorarlberg

Recomandari pentru tine!