Raliul Sibiului: Marisca si Itu- de neinvins pe probele din a doua zi de competitie

Bogdan Marisca si Sebastian Itu continua sa aiba o evolutie extrem de buna la Raliul Sibiului. Au castigat toate cele 6 speciale programate in ziua a doua a competitiei si se mentin pe primul loc la generalul etapei. Din spate se apropie Vali Porcisteanu/Dan Dobre, echipaj care se bate, de asemenea, la titlul de vicecampioni. Dan Girtofan si Tudor Marza nu renunta nici ei, fiind la doar doua zecimi, in spatele lui Porcisteanu/Dobre.

Dupa o prima zi senzationala, cu probe desfasurate pe Transfagarasan, dar si Poiana Sibiului, pe noapte, echipajele s-au aliniat astazi dimineata la startul probelor din zona Vaii Hartibaciului, din ziua a doua a Raliului Sibiului 2018. Prima proba a luat startul la ora 09:00, cu proba Bilstein, urmata de Nou Roman si Chirpar, dupa care, echipajele au continuat in a doua bucla. In total au avut de parcurs 49,8 de probe. Bogdan Marisca a fost de neinvins, reusind cei mai bun timp in toate cele 6 probe si cu sansele cele mai mari la titlul de castigator, cu 3 probe speciale inainte de incheierea etapei.

Pe ultima proba desfasurata astazi, Girtofan a reusit sa obtina acelasi timp cu Marisca, dar ramane pe trei la generalul etapei. Locul secund, la Raliul Sibiului, dupa 10 probe speciale, este ocupat de echipajul Vali Porcisteanu/Dan Dobre, cu un ecart de 48,4 secunde, fata de Marisca.


La Rally 2, echipajul Cristian Sugar/ Alin Lapadusa conduce dupa primele 6 probe, urmat fiind de Florian Niturad/ Mihai Popa si Bogdan Modovan/Sergiu Rogozan.
Opt abandonuri s-au inregistrat in a doua zi de competitie, toate din motive tehnice, fara iesiri in decor sau probleme deosebite.

Ziua competitionala se incheie pentru a oferi sansa participantilor si oficialilor de la Raliul Sibiului, sa participe la manifestarile organizate in oras cu ocazia aniversarii a „25 de ani SMURD SIBIU” si la evenimentul legat de Centenarul Marii Uniri.

Iubitorii motosportului pot admira masinile participantilor la Raliul Sibiului, sambata dupa-amiaza, in parcul inchis, din fata magazinului Ambient de pe Soseaua Alba Iulia.
Duminica va fi ultima zi de competitie si va cuprinde probele speciale Aria si Ambient, programate sa ia startul dupa ora 9:17, pe segmentul de drum dintre Rasinari si Paltinis, insumand peste 34 de kilometri, urmand ca SuperSpeciala Autoklass, cea mai apreciata si asteptata proba de spectatori, sa inceapa in jurul orei 12:30. Pentru aceasta, organizatorii au pregatit un traseu inedit, de 2,5 km, diferit de cel de anul trecut, pe traseul Sala Transilvania- Calea Dumbravii -Scoala de Inot.


Festivitatea de premiere va avea loc pe scena din fata Salii Transilvania, duminica, de la ora 17:00.
Ralul Sibiului 2018 este un eveniment organizat de Clubul Sportiv “Aria pentru Sport” in parteneriat cu AMC Racing, club patronat de Mihai Leu.

Actiune cofinantata de Consiliul Local Sibiu, Primaria Municipiului Sibiu si Consiliul Judetean Sibiu, prin Serviciul Public Sala Transilvania.

Masina oficiala a Raliului Sibiului 2018 este oferita de Autoklass Sibiu.
Parteneri strategici: Aria, Ambient, Profelis, Caparol. Parteneri: Shopping City Sibiu, Bergenbier, Sponsori: Bilstein, Alta Consult.
Parteneri media: Sibiu100, Ora de Sibiu, KissFm, Turnul Sfatului, Tribuna, IVBmedia.ro

Recomandari pentru tine!