Raliul Argesului: Simone Tempestini lider dupa prima zi, Raul Badiu abandoneaza

Raliul Argesului 2024 a debutat cu o zi plina de adrenalina si competitie acerba, desfasurandu-se pe parcursul a patru probe speciale impresionante, care in total au masurat aproximativ 50 de kilometri de provocari pentru piloti si copiloti.

Primele aplauze le-au cucerit Simone Tempestini si Sergiu Itu de la Napoca Rally Academy, care au dominat cursa pe legendarul Transfagarasan, lung de 14,45 km. Nu doar ca au castigat aceasta proba speciala, dar si-au adjudecat victoria si pe celebra etapa PS2 Lacul Vidraru, masurand 23,50 km, unde si-au consolidat pozitia de lideri.

Insa nu toate echipajele au avut parte de acelasi succes. Raul Badiu, victorios in etapa anterioara de la Raliul Harghitei, a suferit un accident neplacut pe PS2, in urma unei greseli de pilotaj. Acesta a pierdut controlul modelului Skoda Fabia Rally2 si a lovit masina, ceea ce l-a fortat sa abandoneze competitia.

Sursa foto: RallyPhoto Hunters /Balázs Attila

Intre timp, echipajul compus din Andrei Girtofan si Doru Vraja si-au facut loc pe podium, clasandu-se pe o merituoasa pozitie a doua, urmati indeaproape de bulgarii Martin Surilov si Zdravko Zdravkov, care au oferit o performanta notabila.

Proba speciala de la Godeni, cu o distanta de 10,69 km, a pastrat ierarhia liderilor, cu aceleasi echipaje in frunte, Tempestini si Girtofan mentinandu-si pozitiile dominante.

Dupa trei probe speciale, Tempestini si Itu detineau un avantaj de 27,1 secunde in fata duo-ului GirtofanVraja, iar fata de Surilov erau inainte cu 47 de secunde.

SuperSpeciala de la Pitesti, cu o lungime de 1,8 km, a fost cucerita de italianul Nicola Fiore si copilotul sau experimentat, Florin Dorca. In spatele lor, Manuel Mihalache si Janos Soos au impresionat publicul, urmati de Mihai Manole si Marc Banca care au incheiat proba spectacol cu al treilea timp.

Ziua secunda a Raliului Argesului 2024 promite sa fie la fel de incitanta, cu cinci probe speciale si o lungime totala de 86,59 km. Fanii vor avea parte de un regal automobilistic si vor putea urmari doua dintre probele speciale live, PS7 Piscul Negru si PS8 Transfagarasan 2, accesibile online.

Clasament PROVIZORIU Raliul Argesului 2024 dupa prima zi ( 4 probe speciale )

Raliul Argesului Clasament ziua 1
Sursa: https://live.fras.ro/

Pentru mai multe informatii detaliate, inclusiv programul complet, transmisiuni live, harti ale probelor si multe altele, va invitam sa accesati pagina noastra dedicata evenimentuluiRaliul Argesului 2024. Aici veti gasi tot ce aveti nevoie pentru a urmari aceasta competitie palpitanta intr-un mod informat si profesionist.

Recomandari pentru tine!