Ciprian Daniel Lupu, puterea vointei

– Doua curse in Campionatul National de Raliuri, doi navigatori, doua podiumuri pentru brasoveanul Ciprian Daniel Lupu, pilot in scaun rulant;
– Transilvania Rally: locul III la Clasa National 12.

Viteza intr-o competitie trebuie corelata cu siguranta si increderea. Increderea este liantul dintre pilot si navigator. Fara incredere nu poti sa obtii ceea ce iti propui. Venit din competitiile de viteza in coasta unde efortul si concentrarea sunt dozate pe parcursul catorva minute – al probei pe care o parcurgi, Ciprian Daniel Lupu si-a facut debutul in raliuri la Sibiu in luna iulie a acestui an. Iar in raliuri efortul trebuie dozat pe parcursul mai multor probe speciale. Alaturi de Radu Guramulta a reusit o performanta aparte: locul trei la clasa la care au participat. Cu multa modestie Ciprian ne-a declarat:

Mi-am dorit sa imi fac debutul la Raliul Sibiului. Decizia a fost luata dupa ce m-am consultat cu echipa Napoca Rally Academy. A fost o experienta utila si necesara. Tinta mea era sa termin cursa si am reusit acest lucru beneficiind de rabdarea si experienta lui Radu. Un navigator trebuie sa te tempereze, sa te incurajeze si sa fie convins ca poti sa-i urmezi dictarea fara sovaire. Desigur in obtinerea acelui podium am avut si sansa.

Credit foto: RallyPhoto.ro

Doua curse in Campionatul National de Raliuri, doi navigatori, doua podiumuri pentru pilotul brasovean Ciprian Daniel Lupu.

Transilvania Rally este o competitie cu probe lungi, dificile dar si tehnice. Concursul de la Cluj – Napoca are probe speciale cu segmente de drum inselatoare, cu zone unde poti sa gresesti foarte usor. Proba Belis este poate cea mai tehnica proba din campionat. Este locul unde poti sa castigi sau poti sa pierzi. Pe aceasta proba Ciprian alaturi de navigatorul sau Stefan Raita, a reusit sa-si imbunatateasca timpul cronometrat cu mai bine de un minut fata de prima trecere. Proba Dangau este o speciala in coborare lunga care solicita sistemele de franare, de suspensie si de directie ale masinii. Cu ajutorul mecanicilor Ciprian a reusit sa gaseasca setarile optime pentru suspensia masinii sale fapt ce i-a adus mai multa stabilitate si siguranta pe timpul cursei.

Exuberanta lui Stef mi-a adus un plus de energie. A avut dictari foarte bune, fara ezitari, fara scapari. In calitate de navigator a reusit sa-si indeplineasca foarte bine sarcinile. Am reusit sa ne sincronizam si sa parcurgem fiecare proba din ce in ce mai bine. Sunt bucuros si pentru faptul ca am reusit sa fac setari mult mai bune la suspensia masinii. Obiectivul meu a fost sa termin cursa si am reusit

Sansa…cat de bine se potriveste acest cuvant cu locul ocupat de noi pe podium! Sansa noastra a fost sa nu avem pene de cauciuc, defectiuni tehnice, iesiri in decor sau erori in conducere. Podiumul de la Transilvania Rally este unul dintre cele mai frumoase lucruri care mi s-au intimplat in viata, in cel de-al doilea „raliul de casa”. Nu am experienta si nici echipamentul necesar sa ma lupt de le egal la egal cu pilotii de top. Am facut o cursa in siguranta, fara erori si am reusit, cu noroc, sa urc pentru a doua oara pe podium la un raliu. Nici nu ma gandeam sa urc pe podium la Cluj – Napoca. Cine stie cand se va mai intampla lucrul asta? Bucuria este imensa!


Masina mea este mult mai adaptata pentru raliuri decat pentru viteza in coasta. Iar acest aspect ma determina sa ma gandesc la un sezon complet in campionat. Multi mi-au pus la indoiala capacitatile mele fizice de a parcurge proba speciala Dangau. Am facut acest lucru de doua ori in aceiasi zi alaturi de Stef, care nu are o experienta foarte vasta in Campionatul National de Raliuri si am reusit sa ne mentinem ecartul.

Nu m-am simtit foarte confortabil pe proba de noapte, o alta premiera pentru mine. Proba in sine este foarte frumoasa si desi nu vezi sutele de spectatori parca ii simti cum te imping cu privirea, cu sufletul, cu aplauze, cu fluier. Raliul de la Cluj a fost cea mai muncita competitie de pana acum. Voi incheia sezonul competitional la etapa de viteza in coasta de pe Poiana Brasov, Multumesc tuturor celor care cred in mine, in eforturile pe care le fac! Multumesc partenerilor, spectatorilor si celor dragi!” ne-a marturisit Ciprian Daniel Lupu.

Ciprian Daniel Lupu este sustinut in sezonul competitional 2019 de: PRO X, WSA, Platinium Jobs si Fundatia Motivation Romania. Napoca Rally Academy si H Motorsport ii ofera sprijin din punct de vedere tehnic (asistenta tehnica) si sportiv. Partener media: Autostiri.ro. Si tu poti fi unul dintre partenerii lui Ciprian! Sa nu uitam sa sustinem visele si performanta!

Recomandari pentru tine!