Raliul Argesului 2022 porneste cu 77 de echipaje la start

Raliul Argesului 2022: lista lunga de echipaje la editia din acest an, nu mai putin de 10 modele Rally2 la start.

Etapa a treia din Campionatul National de Raliuri Betano, Raliul Argesului, este programata sa se desfasoare la sfarsitul acestei saptamani ( 21-22 mai 2022 ), bucurandu-se de 77 de echipaje la start. Marele favorit, Simone Tempestini, este gata sa isi treaca in cont cea de-a patra victorie Argeseana din cariera, dupa reusitele din 2019, 2020 si 2021.

Favoritului local se va afla si el la startul acestei editii, fiind vorba despre Vali Porcisteanu, care va lua startul pe un model MITSUBISHI LANCER EVO 9 de clasa RC2N, acesta alergand alaturi de Dan Dobre, alaturi de care a participat si in trecut.

 Daca la precedentele editii a pilotat un model cu configuratie R5, de aceasta data Simone alaturi de Sergiu Itu sunt prezenti la bordul unui Porsche 997 GT3 Cup, acestia avand ca si contracandidat la Raliul Argesului 2022 pe acelasi Sebastian Barbu. 

Nu mai putin de 10 modele Rally2/R5 sunt prezente pe lista de inscrieri, Mihai Manole este prezente pe un model Skoda Fabia, la bordul careia a reusit sa isi treca in cont prima sa victorie de speciala din cariera, la etapa anterioara din Harghita.

Raliul Argesului 2022
Credit Foto: Rally Art.Ro / Flavius Croitoriu

Adrian Teslovan revine cu acelasi model Ford Fiesta, Bogdan Cuzma pe modelul Skoda Fabia, Cristian Dolofan (Citroen C3), Andrei Girtofan (Skoda Fabia), Eugen Caragui aduce modelul Peugeot 208 pentru prima data in nou sezon la start, Jean Tatu (Skoda Fabia), Andrei Cascaval (Skoda Fabia), dar si bulgarul Martin Surilov care va alerga pe modelul Citroen C3.

Lista completa de inscrieri este disponibila pe pagina noastra dedicata etapei -> Raliul Argesului, acolo unde puteti vedea harta raliului, programul complet, dar si multe alte informatii.

Raliul Argesului 2022 va avea un total de 9 probe speciale,  in lungime totala de 130.50 km, desfasurandu-se pe parcursul a trei zile.

Shakedownul si startul festiv sunt programate pentru ziua de vineri ( 20 mai ), iar pentru ziua de sambata, organizatorii au pregatit 5 probe speciale. Patru dintre probe desfasurandu-se pe celebrul Transfagarasan, ziua avand un final superb care revine in itinerar, fiind vorba despre SuperSpeciala din preajma stadionului, in lungime de aproape 8 kilometri.

Duminica se vor desfasura probele Godeni si Mateias, de cate doua ori, iar ultima trecere pe Mateias fiind si Power Stage-ul etapei.

Recomandari pentru tine!