Emil Ghinea a dominat ziua de Sambata de la Cupa Mediasului 2023

Digiqole Ad

Emil Ghinea ( Norma M20F ), a reusit sa obtina cel mai bun timp a zilei de Sambata la prima etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta, Cupa Mediasului.

Etapa se desfasoara in acest weekend, 20-21 Mai 2023, pe un traseu in lungime de 3,1 km, adunand la start 64 de concurenti intr-un final, fata de 55 de concurenti, asa cum am prezentat in articolul precedent cand era disponibila doar lista provizorie publicata cu o zi inainte de eveniment.

In dimineata zilei de Sambata, concurentii au avut la dispozitie trei urcari de recunoastere a traseului, manse in care Mangaliotul a reusit sa obtina cel mai bun timp, 1 minut si 31,516 secunde, obtinut pe ultima urcare. Al doilea timp i-a revenit brasoveanului Octavian Ciovica, acesta pilotand modelul Radical SR8, cronometrul fiind oprit la 1 minut si 33,178 secunde.

La bordul unui superb Ferrari 458 Challenge, Horatiu Ionescu Cristea incheie mansele cu al treilea timp, fiind mai lent cu aproape 4 secunde fata de Ghinea.

Mansele de antrenamente cronometrate au fost dominate de acelasi Emil Ghinea, reusind sa obtina pe ambele urcari cel mai bun timp, 1 minut si 31,288 sec. prima mansa si 1 minut si 29,437 sec.in mansa secunda de antrenamente. Al doilea timp i-a revenit si de aceasta data lui Covica, care termina la doar 56 de zecimi in spatele pilotului din Mangalia pe ultima urcare.

Revenit in campionat, resiteanul Claudiu Ciuca obtine al treilea timp in aceste manse la bordul modelului Seat Cupra TCR, terminand la +5,987 secunde.

Duminica este ziua in care se decid castigatorii Cupei Mediasului, avand loc cele doua manse de concurs, insa nu inainte de primele doua urcari de recunoasteri care sunt programate dimineata. Programul intreg a zilei, TRANSMISIUNEA LIVE, harta, dar si alte informatii utile puteti gasi pe pagina noastra dedicata etapei -> CNVC MEDIAS

Timpi si clasamente live – live.fras.ro

 

Recomandari pentru tine!