Cupa Resita revine in calendarul de viteza in coasta

Cupa Resita revine pe harta motorsportului.

Cupa Resita revine in 2017 in calendarul de viteza in coasta sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv. Etapa resiteana este programata sa se desfasoare intre 1-2 Iulie, insa deocamdata nu se stie ce club sportiv va organiza aceasta etapa.

Calendarul este unul provizoru in acest moment, acesta fiind finalizat abea dupa aprobarea in consiliul federal. Aceasta etapa a fost in ultimi doi ani in afara campionatului national de viteza in coasta, clubul primind o penalizare de catre FRAS si interdictia de a organiza aceasta etapa timp de doi ani. 

Lucian Hora esta ultimul pilot care a castigat la Resita in campionatul national de viteza in coasta, la bordul unui monopost cu care a reusit un nou record pe acest traseu, de 1.39:713. 

In orasul de pe barzava, in ani in care nu s-a organizat campionatul national, nu a dus lipsa de motorsport. Clubul sportiv VSS Racing Club  a organizat in 2015 si 2016 etape de viteza in coasta intr-un campionat numit Romanian Berg Cup aducand la start aproximativ 40 de concurenti.

Pana la aprobarea calendarului, aceasta etapa ramane in calendarul de viteza in coasta.

Recomandari pentru tine!