50 de piloti prezenti in Valea Domanului la Memorialul Werner Hirschvogel 2024

Resita gazduieste in acest weekend, 6-7 iulie 2024, etapa comuna de viteza in coasta organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

La startul acestei editii care se desfasoara in memoria pilotului local legendar, Werner Hirschvogel, se vor afla un numar de 50 de concurenti la start, acestia alergand in cele doua campionate care se desfasoara in Valea Domanului, adica TNM-VC si CNVC.

Daca pentru Trofeul National Masters de Viteza in Coasta conteaza ca si etapa a III-a, in cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta concurentii vor puncta pentru etapa cu numarul cinci ( V ).

Resita va fi reperezentata printr-un numar foarte mare de piloti la start, in frunte cu Claudiu Ciuca ( Seat Cupra TCR) si George Schiopulescu care va participa cu un model Porsche 911 GT3 Cup, cei doi avand un duel la varful clasamentului CNVC – Categoria 1, dar si la Grupa 3.

La startul Memorialului Werner Hirschvogel 2024 il mai regasim pe lista si pe performerul Andrei Precup cu #LocomotivadeResita ( Seat Toledo), Razvan Gosta readuce modelul VW Golf IV pe traseul de casa, la fel ca si Darius Vilsan cu YellowKitty (BMW E36). Mircea Avramescu este prezent si el cu un Golf IV GTI, Gabriel Gaman  va pilota un Seat Ibiza, iar Rares Madina prezent cu o Dacia Sandero. Seniorul Mircea Avramescu va alerga si el la Resita, insa in campionatul destinat istoricelor, aflandu-se la start cu un model VW Golf 1 GTI, Andrei Rotaru va fi prezent cu superba Dacia 1300, iar Ionel Gheorghe aduce un BMW E30 la start.

Pe langa cei mentionati in randurile de mai sus, ii mai avem prezenti pe Razvan Potocean si pe Petru Iovan, alti doi resiteni, acestia fiind prezenti in calitate de forlighter ( deschizatori).

Revenit in Romania dupa participarea la renumita etapa Pikes Peak, unde a obtinut doua podiumuri importante, victoria la debutanti si pozitia a treia in clasamentul Time Attack, Jerome France vine la Resita cu modelul Wolf GB08, fiind pentru prima data pe traseul din Banatul de munte. O alta revenire este cea a lui Mihai Leu, care din cauza unei probleme de sanatate nu a putut concura pana acum, insa acum revine la volanul modelului Audi R8 GT3 LMS.

Octavian Ciovica (Radical SR8) face deplasarea din Brasov pentru lupta din varful ierarhiei absolute a etapei resitene, insa presiunea lui Emil Ghinea (Norma M20F) va fi una enorma asupra lui brasoveanului, mangaliotul reusind sa isi adjudece ultimele doua editii. Dragos Savloschi este prezent si el cu Radical Pro Sport in Valea Domanului pentru batalia de la open, iar Botond Szabó (Radical SR3) isi face si el prezenta si vine sa isi joace sansele pentru un loc pe podium.

Programul competitiei se intinde pe parcursul a doua zile, sambata si duminica. In prima zi de la Memorialul Werner Hirschvogel sunt programate 3 manse de recunoasteri si 2 manse de antrenament cronometrat, iar Duminica concurentii vor avea de infruntat alte 4 urcati, doua manse de recunoasteri desfasurate dimineata si doua manse de concurs incepand cu orele 13:00, respectiv 15:00, acestea din urma fiind transmise LIVE.

Lista de Inscrieri – Transmisiune LIVE- Program – Harta interactiva – Informati Etapa 

Recomandari pentru tine!