Dan Girtofan: „Am atins 90% din obiectivul de la Raliul Sibiului”

Dan Girtofan si Tudor Marza au terminat o noua cursa pe podium. Cei doi brasoveni au incheiat pe locul 2 Raliul Sibiului, la capatul unei etape in care au avut o evolutie constanta, un ritm bun, plus doua victorii de proba speciala. Este cel de-al 9-lea podium consecutiv pentru Giri si Tudor, in campionate precum Romania, Bulgaria si Serbia. De altfel, rezultatul de la Sibiu le-a permis echipierilor Skoda Romania Motorsport sa urce pe locul 2 in clasamentul general, la o distanta foarte mica de noul lider, Valentin Porcisteanu.

„A fost o cursa buna, in care ne-am atins 90% din obiective. Am terminat din nou pe podium, pe un loc 2 care ne aduce puncte importante si o pozitie mai sus in clasamentul general. Totul a functionat foarte bine, masina, colaborarea cu Tudor, echipa tehnica. Am optat iarasi pentru «cutia scurta» si aici sunt un pic indoit in ceea ce priveste aceasta decizie. Spun asta pentru ca am suferit un pic la viteza finala. Asa cum anticipam inaintea cursei, a fost un raliu de viteza, cu probe cu paliere lungi in care se atingea o viteza foarte mare, astfel ca s-a simtit lipsa acelor kilometri pe ora in plus pe care ii avea «cutia lunga». Am avut un ritm bun si suntem multumiti”, a declarat Dan Girtofan.

Brasoveanul a laudat noua configuratie a etapei din orasul de pe malurile Cibinului: „Un raliu foarte bun, cu probe foarte frumoase, «barbatesti», de raliu adevarat. Au fost si portiuni inguste, care au alternat cu cele tehnice, dar si destule «bucati» de viteza mare. Este o configuratie a cursei care imi place foarte mult si ii felicit pe organizatori pentru alegerea traseului”.

Giri a vorbi si despre decizia responsabililor cursei de a anula proba Power Stage a raliului din cauza conditiilor meteo nevaforabile. „Intr-un fel nu-mi pare bine ca s-a anulat acea proba, Power Stage-ul cursei. Dar cred ca organizatorii si cu cei din federatie au luat o decizie corecta si inteleapta. Desi unii dintre colegi poate ar spune ca suntem la raliu si ar fi trebuit sa se tina proba, eu pot declara ca doar ca ar fi fost una foarte periculoasa. A plouat foarte tare, dar problema nu era neaparat ca asfaltul era ud. Marea dificultate ar fi fost ca pe proba se formasera siroaie de apa foarte mari, care traversau drumul, in marea majoritate dupa viraje, astfel oricat de precaut ai fi fost, tot era riscul foarte mare de incidente neplacute. Noi am coborat etapa cu 20 de kilometri pe ora si au fost zone in care de-abia am trecute de unele viraje. Cred ca s-a luat o decizie corecta”, a opinat dublul campion national.

Nu in ultimul rand, Giri a tinut sa-l felicite pe fiul sau Andrei, care alaturi de Doru Vraja a facut din nou o cursa foarte buna, incheiata cu o noua victorie la clasa RC2N si un frumos loc 5 in clasamentul General FIA: „Sunt foarte bucuros si fericit pentru Andrei si Doru. Au avut o cursa perfecta si au obtinut o victorie pe deplin meritata. Bravo lor!”

Urmatoarea etapa a CNRD 2019 este Raliul Iasului, programat in perioada 6-7 septembrie.

Dan Girtofan si Tudor Marza conteaza in sezonul 2019 pe sprijinul urmatorilor parteneri: Skoda Romania, Porsche Finance Group Romania, Castrol prin Castrol Romania, Delcar – dealer Skoda Brasov, Mipa si Presto, MHS Truck & Service Brasov, Eximod Pneumatic Expert.

Recomandari pentru tine!