Circuitul Red Bull Ring va gazdui primele doua etape de Formula 1 din 2020

Circuitul Red Bull Ring va gazduii primele doua etape din sezonul 2020 a Formulei 1, asta dupa ce guvernul austriac a dat un acord favorabil promoterului F1 pentru organizarea primelor doua etape pe circuitul din Spielberg. Primele doua etape care vor fi programate pentru 5 iulie, respectiv 12 iulie.

Cele doua curse de Formula 1 de pe Red Bull Ring vor fi organizate fara accesul spectatorilor iar ministrul sanatatii din Austria a semnat documentele dupa ce organizatorii au prezentat un plan concret si complet despre cum pot combate raspindirea de SARS-Covid-19 la aceste doua curse.

Sezonul Formulei 1 a fost intrerupt chiar inainte sa inceapa, cu doar cateva ore inainte de debutul din Australia, acolo unde echipajele se pregateau pentru sesiunile de antrenamente. Pe langa Grand Prix-ului Australiei, alte noua curse au fost anulate din cauza pandemiei mondiale.

De aceasta data, Austria va gazdui prima cursa din noul sezon, urmata de cea de-a doua. Daca la primele doua curse nu se vor inregistra probleme, Ungaria va fi gazda etapei a treia din actualul sezon, urmand ca apoi circuitul de la Silverstone sa gazduiasca doua curse, insa asta depinde de evolutia virusului in Marea Britanie.

Sperantele pentru Silverstone de a organiza cele doua curse consecutive sunt mici, dupa ce un anunt a guvernului britanic anunta ca absolut toate persoanele care intra in Marea Britanie vor intra doua saptamani in carantina obligatorie, insa sperantele promoterului F1 raman inca pentru organizarea acestora.

Grand Prix-ul Olandei care urma sa revina dupa o perioada de 35 de ani, a fost anulat. Promoterii Formulei 1 sunt optimisti si spera sa se poata organiza mai multe curse in Europa, dupa cea din Austria, pentru ca apoi caravana se va muta in Asia, Orientul Mijlociu si America de Sud si de Nord.

Recomandari pentru tine!