Oscar Piastri s-a remarcat in FP2, dupa o sesiune de antrenamente dificila

Aflati in plin tumult al conditiilor meteorologice de la Suzuka, pilotii de Formula 1 au fost pusi la incercare in cadrul celei de-a doua sesiuni de antrenamente libere (FP2). A fost o batalie contra cronometru si elementelor, insa spre sfarsitul sesiunii, pista a inceput sa se usuce, ceea ce a permis pilotilor sa schimbe anvelopele de ploaie cu slick-urile.

Aceasta schimbare a dinamicii sesiunii a adus in prim-plan performanta remarcabila a tanarului pilot al echipei McLaren, Oscar Piastri. Australienele a reusit sa isi adjudece cel mai bun timp, un impresionant 1:34.725, folosind anvelopa moale – aceasta fiind cu jumatate de secunda mai rapida decat timpul inregistrat de experimentatul Lewis Hamilton de la Mercedes.

Charles Leclerc, pilotul Scuderiei Ferrari, a ocupat pozitia a treia, desi a avut o abordare mai precauta, neluand la limita unicul sau tur hotarator si terminand la patru secunde in urma liderului.

Competitia a fost stransa, iar echipele Red Bull Racing si-au asigurat locurile patru si cinci cu timpi stabiliti pe anvelope intermediare, in conditii inca nesigure. Yuki Tsunoda, eroul local, a reusit sa il depaseasca pe Daniel Ricciardo, aratand ca cunoasterea pistei si-a spus cuvantul.

 

Din pacate, numai noua piloti au reusit sa inregistreze timpuri eligibile pentru clasament, o consecinta directa a conditiilor meteo neprielnice. Lando Norris, Carlos Sainz, Esteban Ocon si Kevin Magnussen au fost ceilalti piloti care au reusit sa-si marcheze prezenta in clasament, incheind astfel o zi provocatoare pe circuitul legendar de la Suzuka.

Aceasta sesiune de FP2 ne-a oferit o privire asupra capacitatii pilotilor de a se adapta rapid si de a gasi limitele masinilor lor sub presiunea vremii capricioase, un aspect esential in lumea dinamica si plina de provocari a Formula 1.

Recomandari pentru tine!