Arabia Saudita si-a dezvaluit planurile pentru F1 incepand cu 2023

Arabia Saudita si-a prezentat planurile pentru construirea un circuit pentru F1 si MotoGP, dar si pentru dezvoltarea zonei curpinsa in afara capitalei, Riyadh.

Circuitul de la Qiddiyah a fost proiectat de fostul pilot de Formula 1, Alex Wurz, sperand ca acest mega proiect sa fie finalizat la termen pentru a putea gazduii cursa de Formula 1 incepand cu anul 2023.

Desi nu exista niciun acord comercial intre promoterii Formulei 1 si autoritatile din Arabia Saudita, se stie deja ca autoritatea sportiva si federatia de motorsport din Arabia Saudita discuta activ despre aderarea acestora in circuit incepand cu 2023.

Pana acum se zvonise ca Arabia Saudita s-ar putea alatura calendarului inca din 2021, fiind organizata cursa pe un circuit stradal din Jeddah, cu toate acestea aceasta este a ramas doar o speculatie.

Prin urmare, cele mai mari sperante ale Sauditului de a organiza o cursa Formula 1 se pun in acest circuit. Directorul executiv Mike Reininger spera ca, guvernul va reusi sa negocieze cat mai repede si sa aibe un aviz favorabil cu Liberty Media.

Circuitul va fi construit conform standardului FIA Grade One si, prin urmare, va fi capabila sa gazduiasca atat curse de F1 cat si MotoGP.

In cadrul evenimentului de lansare, au fost prezenti mai multi fosti piloti si nu numai, printre care Romain Grosjean, Nico Hulkenberg, Damon Hill, David Coulthard si fostul pilot de motociclism Loris Capirossi.

Proiectul mai prevede includerea unei zone pentru DragRacing, un circuit pentru RallyCross, un parc de distractii pentru ce prezenti in aceea zona. Pe langa acestea se va mai crea o zona de afaceri, precum si diverse stadioane pentru diferite sporturi, un teren de golf si hoteluri, magazine si multe altele.

Noutati
Vezi mai multe