WRC: Raliul Australiei ANULAT

Ultima etapa din campionatul mondial de raliuri ( WRC) a fost anulata, fiind programata sa se desfasoare intre 14-17 noiembrie. Organizatorii au anuntat anularea etapei din cauza incendiilor puternice din zona. 

Acestia au luat hotararea dupa consultarea cu FIA, guvernul de stat, comunitatea locala si servicile de urgenta din regiune. 

Australia se confrunta cu cele mai grave incedii, unde multe persoane si-au pierdut viata, casele si multe altele, rezultand in declararea starii de urgenta,  interdictii de zona, iar conditii au dus la clasificarea in zona ca drept „catastrofa”.

Presedintele evenimentului, Andrew Papadopoulos, a declarat ca anularea este singura varianta disponibila, avand in vedere necesitatea de a avea grija de peste 1.000 de persoane implicate ca si oficiali, concurenti, dar si alte roluri care duc la buna desfasurare a unui raliu. 

„Avand in vedere interesele si siguranta tuturor celor implicati la aceasta etapa si, desigur, a comunitatii mai largi, nu este potrivit sa se desfasoare aceasta etapa”, a spus Andrew.

Recomandari pentru tine!