WRC Suedia: Evans la doar o proba speciala distanta de victorie

Pilotul Toyota a dominat pana acum Raliul Suediei,acesta a reusit sa isi dubleze diferenta de timp fata de campionul mondial Ott Tanak la 17.2sec, ramanand doar o proba speciala de parcurs Duminica, dupa ce organizatorii au anulat una dintre probele din ultima zi.

Temperaturile au continuat sa creasca, iar probele au fost mult mai alunecoase decat ieri. Conditiile schimbatoare nu au avut niciun efect asupra lui Evans, care a reusit sa isi adjudece 3 probe din totalul de 4 probe de astazi.

Cine stie ce ne rezerva ziua de maine, speram sa gasim acelasi ritm ca in ultimele doua zile. Trebuie sa nu ne aruncam cu capul inainte, este o etapa lunga si putem pierde cu usurinta mult timp daca facem greseli pe Power Stage”, a adaugat Evans.

Tanak a avut o zi fara probleme astazi, estonianul a incheiat ziua la +17.2 sec. fata de Sebastien Ogier, care a fortat sa treaca de Kalle Rovanpera, coechipierul sau de la Toyota, pentru a urca pe pozitia a treia la general.

Clasament Provizoriu Raliul Suediei 2020 

Ogier a reusit sa revina pe pozitia a III-a chiar pe ultima proba a zilei, iar Rovanpera pica pe pozitia a IV-a. Cei doi vor incepe ultima proba de maine la doar 0,5 sec diferenta, iar cei 21.19 km a Power Stage-ului pot rasturna situatia.

Esapekka Lappi se regaseste pe pozitia a cincea, acesta avand o batalie frumoasa cu Thierry Neuville, fiind pe sase la general. Craig Breen  se afla pe pozitia a saptea intr-un model Hyundai i20 WRC.

Datorita schimbarii conditiilor meteo si pentru a proteja suprafata drumului pentru Power Stage, etapa a fost modificata. Prima trecere pe Likenas 1 a fost anulata, dar concurentii vor aborda Likenas 2 asa cum a fost programat initial, fiind ultima proba speciala din Raliul Suediei 2020.

Sursa clasament/foto: wrc.com

Recomandari pentru tine!