WRC: Neuville lider dupa prima zi la Monte Carlo, Ogier si Tanak il urmeaza

Prima zi de la Monte Carlo a insemnat parcurgerea a doua probe speciale, in lungime totala de aproximativ 48 km de proba speciala. 

Prima proba speciala din noul sezon World Rally Championship a fost Malijai – Puimichel in lungime de  17.47 km si a fost adjudecata de Sebastien Ogier la bordul unei Toyota Yaris WRC. Al doilea timp i-a revenit campionului mondial din sezonul precedent, Ott Tanak, care alearga in acest sezon pentru Hyundai. 

Al treilea timp pe proba i-a revenit lui Evans, care termina la +1.9 sec. in spatele coechipierului sau de la Toyota. Neuville termina cu al patrulea timp, iar noul intrat in ” prima liga WRC „, Kalle Rovanperä,  a reusit al cincilea timp cu al sau Toyota Yaris WRC.

tanak Monte Carlo
Sursa Foto: wrc.com

PS2 Bayons – Bréziers care a fost in lungime de 25.49 km a fost adjudecata de pilotul Hyundai, Thierry Neuville, care reuseste sa obtina cel mai bun timp, cu un avans de +25.5 sec. in fata lui Ogier si cu +29.7 sec. in fata lui Tanak pe PS2.

Evans termina proba speciala cu al patrulea timp, urmat de Loeb, Lappi si Rovanperä cu al saptelea timp.

Clasamentul general provizoriu dupa prima zi de la Monte Carlo il gaseste pe Neuville pe prima pozitie, avand un avans de 19.1 sec. in fata lui Sebastien Ogier. Ott Tanak se afla pe pozitia a treia la +25.1 sec. fata de lider si la +6.0 sec. fata de pozitia secunda.

Pozitia a patra ii revine lui Evans care e la +25.4 sec. in spatele liderului si la numai +0.3 sec. in spatele lui Tanak. Sebastien Loeb urca pe pozitia a cincea dupa a doua proba speciala.

Clasament provizoriu WRC Monte Carlo 2020

 

 

Recomandari pentru tine!