WRC: Etapela din Argentina, Portugalia si Italia au fost amanate

In urma extinderii starii de urgenta in Portugalia si a unor masuri similare de urgenta luate in Italia, s-au purtat discutii ample cu autoritatilor nationale din ambele tari, FIA si Promotorul WRC.

Cu acordul unanim al tuturor partilor, organizatorii Automovel Club de Portugal (ACP) si Automobile Club d’Italia (ACI) au solicitat amanarea etapelor care trebuiau sa se desfasoare in tarile amintite.

WRC Portugalia trebuia sa puncteze ca si etapa a V-a din Campionatului Mondial de Raliuri FIA, urmand sa aiba loc in perioada 21 – 24 mai, iar Rally Italia Sardegna, puncta ca si etapa a sasea din WRC fiind programata in perioada 4 – 7 iunie.

Presedintele ACP, Carlos Barbosa, a declarat: „Dorim sa le multumim tuturor sustinatorilor si partenerilor nostri pentru intelegerea lor si asteptam cu nerabdare sa ii intampinam in Matosinhos intr-o etapa ulterioara in acest an.

Presedintele ACI, Angelo Sticchi Damiani, a declarat: „Automobile Club d’Italia, ca federatie a curselor auto italiene si ca organizator al Rally Italia Sardegna, s-a pus in discutie, impreuna cu FIA si cu Promotorul WRC, o posibila reprogramare a etapei si pentru a putea desfasura evenimentul asa cum ne dorim ”

Promotorul WRC si FIA continua sa monitorizeze indeaproape situatia din tarile afectate de Covid-19, chiar si a celor care sunt programate peste cateva luni.

Toate departamentele vor lucra incontinuu pentru identificarea posibilelor date alternative pentru raliurile amanate in acest sezon, iar in cazul in care situatia COVID-19 se va imbunatati, luand in considerare logistica campionatului, capacitatea concurentilor de a calatori din nou si capacitatea tarii in cauza de a se pregati pentru a gazduiesti WRC-ul la un moment dat, o sa facem tot posibilul sa salvam sezonul 2020 ”, a declarat directorul managerului WRC, Oliver Ciesla.

In aceste zile provocatoare, intreaga echipa a WRC Promoter si FIA transmit un mesaj puternic de solidaritate tuturor concurentilor, oficialilor, personalului, voluntarilor si fanilor de pe glob care lupta impotriva acestei pandemii impreuna. Va rugam sa urmati sfaturile autoritatilor si sa ramaneti in siguranta si sanatosi.

Rezumatul modificari etape WRC 2020
– Mexic: Ziua de duminica anulata
– Argentina (23-26 aprilie) amanata
– Portugalia (21-24 May) amanata
– Italia Sardinia (4-7 iunie) amanata
– Raliul Safari Kenya (15-19 iulie) pentru moment mentinut in calendar

 

Sursa foto: wrc.com
.

Recomandari pentru tine!