Kalle Rovanpera: „Vom incerca sa mergem la limita in Suedia”

 Rovanpera si copilotul Jonne Halttunen au incheiat la Monte Carlo pe pozitia a V-a la general la prima etapa oficiala WRC intr-o masina destinata acestei categorii. 

Raliul Suediei reprezinta etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri ( WRC ), iar Kalle are de infruntat conditii atipice pentru aceasta etapa. Temperaturile mari din Suedia si Norvegia au dus la dezghetarea zapezii de pe probele speciale.

Imi plac foarte mult etapele de zapada, asa ca Raliul Suediei ar trebui sa fie un eveniment frumos pentru noi. Cred ca ar trebui sa fie mai usor pentru mine decat la Monte-Carlo, dar va trebui, de asemenea, sa fortam mai mult aici. Sa pilotez modelul Yaris WRC a fost foarte distractiv pana acum pentru mine, iar pe zapada a fost o masina uimitoare. Am fost la Rally Arctic in ianuarie cu Toyota Yaris si acea participare a fost o pregatire buna pentru noi, dar conditiile din Suedia sunt foarte dificile in acest an, deoarece zapada lipseste in mare parte, asa ca va trebui sa vedem cat de util a fost cu adevarat” a spus Kalle.

Credit Foto: 1R7.at / Harald illmer

Cu un program redus pentru Raliul Suediei 2020, din cauza temperaturilor nejustificat de calde si a lipsei de zapada, evenimentul se desfasura pe 8 probe speciale pe parcursul a trei zile de actiune intensa. Fara bancuri de zapada in acest an, fara stratul gros de gheata pe care ne-am obisnuit sa se alerge in Suedia, vitezele sunt in acest an mult mai mari fata de anii anteriori.

Kalle Rovanpera se afla dupa prima zi pe pozitia a treia la general, acesta fiind la +14.3 sec. in spatele liderului, EVANS. Kalle are de recuperat 5.8 sec. pentru a ocupa pozitia secunda care este ocupata de Tanak dupa cele patru probe speciale desfasurate vineri in Suedia.

Recomandari pentru tine!