WRC MEXIC: Ogier s-a impus in fata lui Tanak si Suninen

Sebastien Ogier a reusit sa isi mareasca ritmul pe probele speciale de sambata si astfel si-a adjudecat victoria in etapa din Mexic.

Organizatorii raliului, cu sprijinul FIA, al echipelor si al Promotorului WRC, au anuntat decizia de a scurta raliul din cauza focarului COVID-19, astfel ca probele care trebuiau sa se desfasoare duminica, au fost anulate.

Prima zi au fost programate doua probe, aceastea au fost in lungime de 1.12 km fiecare, fiind superspeciale. Aceastea au fost adjudecate de Neuville care a fost primul lider a raliului. Ziua de vineri a fost ziua in care Ogier a reusit sa urce pe prima treapta la general dupa ce pe PS3 reuseste al doilea timp, iar PS4 reuseste sa si-o adjudece.

Ogier a ramas pe prima pozitie pana la finalul raliului, fiind prima victorie a sa la bordul Toyota Yaris si din actualul sezon.

O victorie este, desigur, o victorie, dar aceasta este una mai delicata pentru ca nu a fost un raliu complet. Vreau sa multumesc echipei mele, care a facut o treaba foarte buna ”, a spus Ogier

Ott Tanak reuseste sa obtina cea de-a doua pozitie la general la bordul Hyundai-ului i20 WRC, fiind la finalul raliului la +27.8 sec. in spatele liderului. Teemu Suninen termina raliul din Mexic pe treapta a treia cu al sau Ford Fiesta WRC, fiind la +37.9 sec. in spatele liderului si la +10.1 sec. in spatele lui Tanak.

De fapt, a trei pozitie este mai mult decat speram de la acesta etapa. Am reusit sa avem un ritm constant si am ramas departe de probleme grave. La sfarsit, am avut probleme cu franele, care practic a oprit lupta cu Tanak, dar asa este in motorsport.”, a spus Suninen

sursa: wrc.com

Recomandari pentru tine!