Calendar WRC 2022 – incepe o noua era pentru raliuri

Campionatul Mondial de Raliuri va face o trecere intr-o noua era din sezonul viitor, trecand la modele Hibride.

Noua Zeelanda revine in calendarul Campionatului Mondial de Raliuri FIA din 2022, probele speciale a insulei nordice vor fi parcurse de echipele WRC dupa o pauza de 10 ani.

Tot in sezonul 2022, WRC sarbatoreste implinirea 50 de ani de istorie in care foarte multe echipe de uzina si nu numai au parcurs probe speciale de legenda. Noua Zeelanda este programata pentru 30 septembrie – 2 octombrie, contand ca si etapa a 11-a din calendar.

Dupa cum bine stim, din sezonul viitor se vor modifica foarte multe lucruri in WRC, intrucat mondialul de raliuri intra intr-o noua etapa care va fi mult mai dura pentru echipe.

Sursa foto: wrc.com

Incepand cu anul viitor, masinile vor fi propulsate de un motor electric de 100 kW, insa si motorul cu ardere interna existent in acest moment pe acestea.

Calendarul a fost aprobat deja in cadrul Consiliului Mondial al Sportului Auto sustinut de FIA, la Paris, iar directorul general al promotorului WRC, Jona Siebel, a declarat ca etapele clasice impreuna cu cele mai noi ar oferi un nou plus campionatului.  

Anul viitor va fi unul important si palpitant pentru Campionatul Mondial de Raliuri FIA, intrucat se trece la masinile Rally1 hibride, parte dintr-un portofoliu de reglementari noi pentru a putea duce acest campionat  catre un viitor mai verde si mai durabil. Anul viitor marcam, de asemenea, cel de-al 50-lea sezon al WRC si credem ca avem un calendar pe masura. Suntem incantati de revenirea etapei din Noua Zeelanda, un raliu care a luat parte din WRC pentru prima data in 1977. Probele sale cu pietris sunt o incantare pentru piloti si, desi planurile noastre de a fi readusa inca din 2020 au fost din pacate anulate din cauza Covid-19, este fantastic ca putem oficial sa spunem ca a revenit acasa” a spus Jona Siebel.

Recomandari pentru tine!