Ogier scapa nepenalizat dupa contestatia din Mexic

Ogier scapa nepenalizat in etapa din Mexic. Cutia de viteze a fost verificata si este in regula.

Sebastien Ogier si-a pastrat avantajul in Campionatul Mondial de Raliuri, dupa ce FIA a verificat cutia de viteze a Ford-ului Fiesta WRC de la M-Sport. Vorbeam in articolul precedent ca OGIER AR PUTEA FI EXCLUS DIN CLASAMENTELE WRC MEXIC din cauza unui contestatii.

Transmisia de la masina lui Ogier a fost sigilata la finalul etapei din Mexic si a fost inspectata de catre FIA cu privire la cutia de viteze care se vehicula a fi neconforma fara de cea omologata de M-Sport. Membrii echipei au fost prezenti la inspectie, care a fost realizata de catre delegatul tehnic WRC, Jerome Toquet.

In timpul examinarii, transmisia de la ultima etapa din WRC a fost comparata cu unitatea prezentata de M-Sport la inceputul sezonului. Ca urmare a acestui proces, organizatorii Raliului Mexicului au emis un buletin, care prevede:

Luni 20 martie 2017 sa primit un raport de catre delegatul tehnic al FIA care sa ateste ca, in timpul controlului la sediul FIA (Valleiry , Franta), cutia de viteze a fost comparata cu cea omologata la inceputul sezonului si s-a constatat a fi in regulamentara, astfel Ogier pastreaza punctele din Mexic

Asadar, dupa aceasta decizie finala, Ogier isi pastreaza punctele din Mexic si ramane lider dupa 3 etape desfasurate din Campionatul Mondial de Raliuri.

Recomandari pentru tine!