Ott Tänak sustine urmatoarea generatie de masini hibride pentru WRC

Campionul mondial Ott Tanak a sustinut ca este unul dintre cei care sustin urmatoarea generatie de masini hibride ecologice pentru Campionatului Mondial de Raliuri FIA.

Noile masini vor fi introduse in cadrul mondialului de raliuri in 2022, iar echipele urmand sa inceapa testarea noilor modele la inceputul anului viitor.

Estonianul a spus ca mentinerea specificatiei actuale a motorului pentru a se potrivi cu noul motor electric Compact Dynamics, inseamna ca viteza si spectacolul vor ramane ridicate si pentru urmatorii ani, in special cu regulamentul care permite sasiul tubular mai usor.

Poate am putea face masinile mai usoare decat sunt acum si asta ar face si mai mult un spectacol. Va fi o greutate suplimentara din cauza bateriei si a pieselor hibride, dar noile sisteme de siguranta si modificarile aduse masinii vor economisi o anumita greutate. Sunt sigur ca exista locuri din care se poate reduce greutatea si mai mult ” a spus Tanak 

Acum este distractiv, masinile sunt puternice, aerodinamica si geometria sunt cu adevarat bune si fac ca masina sa fie stabila si previzibila pentru piloti. Acest lucru face ca masinile sa fie foarte stabile si ofera multa incredere ”, a adaugat el.

Pe langa modificarile tehnice, Tanak a sprijinit masurile FIA ​​de a reduce costurile de dezvoltare, de fabricatie si de functionare ale motorului. Acestea includ un turbocompresor simplificat, o reducere a numarului de motoare pe an si multe piese care vor ramane in specificatiile actuale.

Trebuie sa reducem putin bugetul. Cu siguranta este scump pentru unele echipe cu buget mai mic si cred ca este mai important sa ai mai multe echipe la start decat sa ai masini cu aspect fantezist. Cu siguranta, chiar daca bugetul scade, putem totusi sa mentinem viteza cel putin la nivelul actual. Daca motorul ramane la fel ca si in sezoanele 2020 si 2021, atunci pastram aceeasi putere si trebuie sa incercam sa mentinem greutatea cat mai mica. Cel mai important este ca masinile vor fi rapide, iar fanii vor fi incantati ” a adaugat Tanak.

Recomandari pentru tine!