Volkswagen renunta la motoarele pe combustie in motorsport

Volkswagen va inceta sa mai foloseasca motoare pe combustie interna, dupa implementarea unei strategii de motorsport focusata pe mobilitatea electrica. Intr-o afirmatie de vineri, Volkswagen a spus diviziei sale de motorsport ,,punerea accentului pe masini full-electrice va fi completata de un ”ramas bun” programelor regulare ce vor include oprirea producerii Golfu-lui GTI TCR la sfarsit de an.”

Directorul Volkswagen Motorsport Sven Smeets a explicat decizia de a adopta o strategie focusata doar pe electric, spunand ca motorsportul ar putea fi folosit ca o rampa de lansare pentru dezvoltarea masinilor electrice.

Volkswagen a spus ca prototipul lor electric ID.R care a stabilit recorduri uimitoare la Pikes Peak, Goodwood, Muntele Tianmen si detine recordul de cea mai rapida masina electrica pe Nurburgring Nordschleife, va continua sa aiba rolul de ”pionier technologic”.

Deasemenea vor lucra la noi proiecte pentru al lor ID. care va fi dezvoltat in jurul aceluiasi echimpament, Modular Electric Drive, ce va fi folosit si pe masinile electrice de serie. ,,Pe de alta parte acesta serveste drept unui laborator dinamic pentru productia masinilor viitoare si deasemenea este o platforma convingatoare de marketing de a inspira oamenii mai mult catre mobilitatea electrica.” a spus Smeets. ,,De aceea ne vom concentra mai mult ca niciodata pe sisteme de electric drive facute in fabrica si vom continua sa ne extindem activitatile.”

“Technologia inovatoare relevanta pentru masina viitorului este preocuparea noastra.”

Un purtator de cuvant a confirmat ca decizia va aduce imediat un sfarsit dezvoltarii unei masini noi TCR bazata pe Golf VIII si aliantei cu echipa Sebastien Loeb Racing WTCR. Lansarea noii versiuni de curse pentru Golf era planificata clientilor TCR in primavara sau vara anului urmator si a fost testata saptamana aceasta. Modelul Polo GTI R5 ,,ramane o parte integrala a clientilor din partea Volkswagen Motorsport” si va continua sa fie produs, dar unitatile de uzina nu vor mai fi gazduite.

Sursa: gp24.ro
Credit Foto: Motorsport Network

Recomandari pentru tine!